טיניטוס – טנטון

טיניטוסטיניטוס (טנטון בעברית) היא תופעה שבה החולה שומע צליל ללא כל מקור חיצוני. בדרך כלל מדובר על צליל מאוד מונוטוני שיכול להזכיר זמזום, צרצור או צפצוף. כמו כן, הטיניטוס יכול ללוות את האדם במשך שעות רבות אפילו כשהוא יושב בסביבה נטולת רעשים לחלוטין.

בקרב חלק מהחולים לטנטון יתלוו תופעות נוספות שיכולות להיות למשל מחסור בעיות שינה, עצבנות, מתח, חרדה ועוד. בנוסף לכל אלה פעמים רבות הסובלים מטנטון מגלים חוסר סבילות לרעשים חיצוניים ועלולים לחוש אי נוחות משמעותית אפילו בזמן שהם פשוט הולכים ברחוב.

מה הם הגורמים לטיניטוס?

ישנו מגוון רחב ביותר של גורמים אפשריים לתופעה זו כשבין היתר מדובר על הגורמים הבאים:

  • בעיות שונות במפרק הלסת.
  • בעיות בכלי הדם באזור האוזן.
  • גידול סרטני סמוך לאוזן שמכיל כלי דם רבים.
  • לקויות שמיעה.
  • חבלות צוואר או ראש.
  • מחלות שונות שפוגעות באוזן ובמערכת השמיעה כמו למשל מחלת מנייר.
  • התכווצות פתולוגית של שרירי החך.

מה היא שיטת הטיפול המערבית בטיניטוס?

עד לאחרונה לרפואה המערבית לא היה כל פתרון לבעיה. עם זאת, בשנות התשעים פותח מודל מסוים שנקרא המודל הנוירופיזיולוגי שעל בסיסו נבנו מספר שיטות טיפול לבעיה. שיטות הטיפול כוללות טיפול TRT שמבוסס על גירוי שמיעתי ותיקון השמיעה על ידי שימוש בתרופות הרגעה שונות ותכנית טיפול אישית שמועברת על ידי קלינאית תקשורת ורופא אף אוזן גרון, טיפול קוגניטיבי התנהגותי, סדנאות של דמיון מודרך, טיפול משולב של TRT עם הגישה הקוגניטיבית ועוד.

מאחר והיעילות של סוגי הטיפולים השונים פעמים רבות מוגבלת ביותר, חולים רבים שסובלים מהתופעה שעלולה לפגוע באופן ניכר באיכות החיים של הסובלים ממנה פונים לא אחת לקבלת טיפול מתחום הרפואה המשלימה. עם זאת, יש לציין שבכל מקרה שבו אדם סובל מטיניטוס, עליו לפנות לקבלת בדיקות מתאימות על מנת לשלול מצבים מסוכנים שיכלו להביא לטיניטוס.

טיניטוס לפי הרפואה הסינית

הרפואה הסינית מבחינה בין שני מצבים בהם יכול הטיניטוס לבוא לידי ביטוי. המצב הראשון הוא טיניטוס מלא שנגרם כתוצאה מליחה, אש, יאנג או רוח שנעים כלפי מעלה והמצב השני הוא טיניטוס חסר או ריק שנגרם כתוצאה מחוסר בצ'י באוזניים ובראש באופן כללי. בטיניטוס ריק יורגש שיפור כאשר החולה יכסה את אוזניו ואילו בטיניטוס מלא כיסוי האוזניים רק יוביל להחמרת הטיניטוס.

הגורמים לטיניטוס לפי הרפואה סינית יכולים להיות למשל תזונה לא מתאימה, פעילות מינית מוגברת, זקנה, לחץ רגשי כבד שכולל רגשות תסכול מתמשכים, שנאה, טינה ועלבון, חשיפה לרעשים רמים ועוד. כל אחד מהגורמים הנ"ל בא לידי ביטוי לפי הרפואה הסינית באיברים השונים בגוף שבתורם משפיעים על הטיניטוס.

כך למשל הזקנה יכולה להוביל להיחלשות של הכליות שיתקשו להזין את האוזניים, הצטברות של ליחה בעקבות צריכה מוגברת של מוצרי חלב עלולה לחסום את מעבר האנרגיה לראש ורגשות קשים אצורים יכולים להביא לחסימת הזרימה של הצ'י בכבד שתבוא לידי ביטוי בבעיה באוזניים.

לפי הגורם לבעיה יבחר המטפל את טכניקת הטיפול המתאימה. שיטת הטיפול הסינית מתמקדת בדיקור בנקודות אסטרטגיות לאורך נתיבי הזרימה של האנרגיה בגוף, בשימוש בצמחי מרפא, בשימוש בתוספי מזון ועוד.

טיניטוס לפי ההומאופתיה

לפי שיטת הטיפול ההומאופתית לכל תסמין שעליו מדווח המטופל קיים יסוד רגשי מסוים. בהתאם לכך מטרת הטיפול ההומאופתי אינה דווקא לפנות לתסמין אלא תחת זאת לפנות לגורם המרכזי שהוביל להיווצרות שלו בנפש האדם. באופן כזה על ידי תשאול מקיף של המטופל יכול למצוא המטפל כי מקור הטיניטוס הוא בכלל ברצון של האדם להתנתק מסביבתו כיוון שההתמודדות עם העולם החיצון או עם סביבתו הקרובה קשה עליו.

לאחר שלב האבחון שבו סוקר המטפל את התסמינים שמציג המטופל ואת הגורמים האפשריים לבעיה, הוא רוקח עבורו תכשיר טבעי שנקרא רמדי. התכשיר מהווה למעשה ייצוג מוחלש של הגורם לבעיה ועל ידי החשיפה אליו הגוף עובר תהליך של עידוד לפעולה. הדבר מזכיר במידה מסוימת את ההיגיון העומד מאחורי החיסונים המודרניים. התכשיר נרקח בהתאם לסיפורו אישי של המטופל ולכן במצבים מסוימים יכולים להגיע לקליניקה של המטפל ההומאופתי שני אנשים שסובלים מאותם התסמינים ובכל זאת עבור כל אחד מהם יכין המטפל תכשיר שונה לחלוטין.

הטיפול ההומאופתי בטוח לחלוטין מבחינה בריאותית והשימוש בתכשירים ההומאופתיים אינו כרוך בתופעות לוואי אך שוב נציין כי חשוב לזכור שבכל מקרה חשוב לאבחן את המקור הרפואי לבעיה על מנת לשלול מצבים מסכני חיים.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית