טיפול בערמונית מוגדלת

טיפול בערמונית מוגדלתהערמונית היא בלוטה קטנה השוכנת סביב השופכה, ומהווה את הצינור המנקז את שלפוחית השתן. בקרב גברים רבים בגילאי ארבעים וחמש ומעלה, הבלוטה נוטה לגדול בהדרגה. אם היא גדלה מידי, המצב יכול להתחיל לסחוט את השופכה ולהקשות על השתן.

אנשים הסובלים מערמונית מוגדלת חשים צורך לעיתים קרובות להשתין בתדירות גבוהה יותר, והתחושה היא כי השתן אינו מושלם. טיפול במצב זה מתמקד בדרך כלל בכיווץ הערמונית, ומבוצע בשימוש במגוון תרופות טבעיות המשפרות את בריאות הערמונית. בעוד שרוב הרופאים ממליצים על ניתוח, צמחי מרפא ותוספים טבעיים הראו תוצאות מבטיחות.

תרופות טבעיות לשיפור בריאות הערמונית

התרופות והטיפולים אותם מציעה הרפואה האלטרנטיבית לטיפול בערמונית מוגדלת, הם:

זרעי דלעת לבריאות הערמונית

זוהי תרופה ביתית יעילה לבעיות בבלוטת הערמונית. זרעים אלו עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות, החיוניות לבריאות הערמונית. אנשים מעל גיל חמישים, הסובלים מבעיות בערמונית, או מהפרעות כלשהן בדרכי השתן, זקוקים לשישים עד תשעים גרם זרעי דלעת מידי יום.

ניתן לצרוך את הזרעים באופן של אבקה מפוזרת על ירקות מבושלים, או לערבב אותם עם קמח חיטה להכנת צ'פאטי (לחם שטוח), או לחם חיטה רגיל. ניתן אף לצרוך אותם באופן של משחה המכילה דבש, או כמשקה מעורב עם חלב וסוכר על פי הטעם, בדילול מלא.

מזונות עשירים באבץ

בלוטת הערמונית מכילה אבץ יותר מכל חלק אחר בגוף. אבץ הוא אף מרכיב חשוב של נוזלים מיניים. לכן, יש לאכול מזונות עשירים באבץ לשיפור בריאות הערמונית.

מקורות טובים של אבץ כוללים שקדים, שעועית, גרעיני חמניות, טחינה, שיבולת שועל, שמרים תזונתיים, ביצים וצדפות. גם זרעי דלעת עשירים באבץ וחומצות שומן חיוניות. הם מסייעים לטיפול בערמונית ושיפור מתן שתן קשה. ניתן לצרוך 15 מ"ג אבץ יומי.

מיצי ירקות

השימוש במיצי ירקות יעיל לטיפול בבעיות בבלוטת הערמונית, ובכללן ערמונית מוגדלת. מיץ גזר לבד או בשילוב עם מיץ תרד, יעיל לטפול במצב. במיוחד ניתן להפיק ערך ממיצי ירקות משולבים.

אבקת פרחים

מסייעת להקלה על ערמונית מוגדלת. אבקה זו היא בעל תכונות אנטי דלקתיות ומסייעת לנטרול חלק מהשפעות טסטוסטרון עודף. ניתן לצרוך שתי טבליות של 250 מ"ג, פעמיים ביום.

תוסף אסידופילוס

מסייע בהרתעת פלישת מיקרואורגניזם שאינו ידידותי, לאזור הערמונית. יש ליטול שלוש כמוסות ביום.

מיץ חמוציות טהור לבריאות הערמונית

מיץ חמוציות טהור מדולל מסייע במניעת היצמדות חיידקים לקירות מערכת המין והשתן, והטיפול מונע את הסבירות להתפתחות דלקת.

תזונה עשירה בסיבים ופעילות גופנית

טיפול זה מפחית את הסיכון לערמונית מוגדלת. תזונה עשירה בסיבים בשילוב עם פעילות גופנית, מחסלים ומסלקים מהגוף את הרעלים.

ויטמין E

הוכח כגורם חשוב לבריאות הערמונית. לכן יש לצרוך מזונות עשירים בויטמין E, או לצרוך ויטמין זה מידי יום. מזונות עשירים בוויטמין E  הם מוצרים מחיטה מלאה, ירקות עלים ירוקים, ביצים, חלב וכל זרעי הגלם או זרעים מונבטים.

צמחי מרפא לטיפול בערמונית מוגדלת

קיימות אצות ים, שהן בעלות השפעת ריכוך וניקוז על אזורים נוקשים בגוף, כולל ערמונית נפוחה. גם סרפד וג'ינסנג, לשימוש על פי הוראות התווית, מטפלים בערמונית מוגדלת.

תוספי תזונה טבעיים – תרופה לערמונית מוגדלת

חומצות אמינו אלנין, גלוטמין וגליצין מסייעוץ לכיווץ ערמונית מוגדלת. ניתן לצרוך אותן בשילוב עם צמחי מרפה, לטיפול יעיל בהפחתת הגדלת הערמונית.

תוספי תזונה טבעיים אחרים המטפלים במצב הם:

  • לוטאין, 6-20 מ"ג ליום
  • ליקופן, 6-10 מ"ג ליום
  • סויה, 40-60 מ"ג ליום.
  • גליצין, 50 מ"ג, פעמיים ביום
  • גלוטמין, 50-150 מ"ג ליום
  • סלניום
  • ויטמין B6, כ- 25-50 מ"ג ליום
  • ויטמין C, כ- 100 מ"ג ליום.

המלצות כלליות לטיפול בערמונית מוגדלת

יש לאכול שפע של מזונות עשירים בבטא קרוטן כגון: גזר, ירקות עליים ירוקים, פטרוזיליה, עגבניות, בטטות ואפרסקים המסייעים להזנת רקמות הגוף, כולל העמונית. בנוסף, יש לאכול מוצרי סויה, דגי מים קרים, פירות וירקות טריים, ארטישוק, אספרגוס ופרוביוטיקה.

מומלץ להגביר את צריכת המים, לשתות שש עד שמונה כוסות מים צלולים ביום, על מנת להפוך את השתן לפחות חומצי, ולשתות גם מיץ תפוחים.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית