בעיות פוריות

פוריותבעיות פוריות מאובחנות כאשר לאחר קיום של יחסי מין ללא כל שימוש באמצעי מניעה במשך שנה לא הצליחה האישה להרות. לפי הגדרה זו שנחשבת כמקובלת כיום להגדרת אי פוריות כעשרה אחוז מהזוגות סובלים מאי פוריות.

חמישה עשר אחוז מהזוגות הבריאים מצליחים להביא לעיבור של האישה תוך חודש מתחילת קיום יחסי המין, חמישים וחמישה אחוז מכלל הזוגות מצליחים להשיג היריון תוך שלושה חודשים, שבעים אחוז מהזוגות מצליחים להשיג היריון תוך חצי שנה ואילו שמונים ושמונה אחוז מהזוגות מצליחים להגיע להיריון תוך שנה של ניסיונות.

שכיחות בעיות הפוריות בנשים ובגברים

בארבעים עד חמישים וחמישה אחוז מהמקרים של בעיות הפוריות מקור הבעיה היא באישה, בעשרים וחמישה עד ארבעים אחוז מהמקרים מקור הבעיה הוא בגבר, בעשרה אחוז מהמקרים הבעיה משותפת לשני בני הזוג ואילו בעשרה אחוז מקור הבעיה לא ברור. בקרב נשים מידת הפוריות הולכת ופוחתת החל מגיל שלושים וחמש שנים והחל מגיל ארבעים ישנה ירידה משמעותית וחדה ברמת הפוריות. בדרך כלל לאחר גיל ארבעים וחמש האישה כבר לא מסוגלת להיכנס להיריון באופן טבעי.

הירידה ברמת הפוריות מתרחשת גם בגברים במהלך השנים אך ירידה זו הדרגתית הרבה יותר ואין שום מניעה שגבר יצליח להכניס אישה להיריון גם בשנות השמונים ואפילו התשעים לחייו. מידע נוסף על אבחון וטיפול בבעיות פוריות בגברים ונשים תוכלו למצוא באתר pregnancy.org.il המרכז את המאמרים המקצועיים והרלוונטים ביותר בנושא זה.

כיצד מטפלים בבעיות פוריות לפי הרפואה הקונבנציונאלית?

הטיפול בבעיות פוריות לפי הרפואה הקונבנציונאלית משתנה בהתאם לגורם לאי הפוריות. ישנם גורמים רבים ביותר שיכולים להביא לחוסר פוריות ולכן השלב הראשון לפני הטיפול הוא שלב האבחון שבלעדיו לא ניתן לטפל בבעיה.

הגורמים לבעיות פוריות יכולים להיות ליקויים בביוץ, ליקויים מבניים במערכת הרבייה, דלקות שפוגעות באיברי המין, בעיות בשחלות כמו למשל אי ספיקה שחלתית מוקדמת או חוסר התפתחות מספקת של השחלות, בעיות הורמונליות שונות, בעיות מטבוליות שונות, בעיות גנטיות שמובילות לחוסר יצירה מספקת של תאי זרע תקינים, אשך טמיר,זיהומים ועוד.

הטיפולים השונים כוללים מתן תרופות שמעודדות יצירה של תאי זרע או ביוץ, תיקונים ניתוחיים של מערכת הרבייה, הפריה חוץ רחמית במעבדה ועוד.

בעיות פוריות לפי הרפואה הסינית

בשנים האחרונות מצטברות עדויות מחקריות לכך שנשים שבמקביל לטיפולי הפוריות הקונבנציונאליים ניגשו לקבלת טיפולים משיטת הרפואה הסינית נהנו מאחוזי הצלחה גבוהים יותר בכניסה להיריון. לפי שיטת הרפואה הסינית ישנן סיבות רבות שבגללן נשים יכולות לסבול מאי פוריות ובמקרים רבים נשים שאובחנו כסובלות מאותה הבעיה לפי הרפואה הקונבנציונאלית (אי התפתחות מספקת של השחלות לצורך העניין) יכולות לסבול משתי בעיות שונות לפי הרפואה הסינית.

הרפואה הסינית מציעה שלל פתרונות לבעיות פוריות הן בקרב נשים והן בקרב גברים והטיפולים השונים מותאמים באופן אישי למטופלים בהתאם לממצאים שעלו בשלב האבחון.

כך למשל ישנם צמחי מרפא מסוימים שמטרתם לשפר את איכות הזרע בגברים, ישנם צמחי מרפא שמשפרים את הביוץ וישנם טיפולי דיקור שמטרתם להביא לאיזון במערך ההורמונים בגוף. באופן כללי במקרים רבים טיפול בשיטת הדיקור הסיני מצליח להביא לשיפור בסיכויי ההצלחה של הטיפולים הורמונליים בכך שהוא מהווה מעין תמיכה נפשית ומקור לרוגע עבור הנשים המטופלות.

בעיות פוריות לפי ההומאופתיה

לפי ההומאופתיה לכל תסמין פיזי שאנחנו חווים ישנו מקור רגשי כלשהו. בהתאם לכך, גם במקרים בהם נטפל בתסמין באופן ישיר (לדוגמה על ידי מתן הורמונים ליצירת ביוץ), עדיין לא נטפל בבעיה המרכזית ובגורם הראשוני ולפיכך התסמינים פשוט ישתנו ויתחלפו באחרים. בעיות פוריות לפי ההומאופתיה יכולות להעיד על חוסר בשלות נפשית, על חוויות טראומטיות מוקדמות, על פחד מהורות ועוד.

המטפל ההומאופתי מאבחן ראשית את הגורם לבעיית הפוריות ולאחר מכן הוא רוקח עבור המטופל או המטופלת תכשיר שנקרא רמדי שתפקידו לחקות את הגורם לבעיה. על ידי מתן של התכשיר באופן יומיומי הגוף מצליח להתמודד עם הגורם הראשוני, להתגבר עליו ולוותר על התסמין שבו בא הקושי בהתמודדות לידי ביטוי. במקרים רבים ימליץ המטפל ההומאופתי על המשכת הטיפולים הסטנדרטיים במקביל לנטילת התכשיר ההומאופתי.

אולי יעניין אותך גם:

דיקור סיני לאחר הפלה – לאושש את הגוף מחוויית ההפלה במהרה

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית