טיפול והתמודדות עם בחילות בוקר בהריון

טיפול והתמודדות עם בחילות בוקר בהריוןבחילות בוקר בהריון הן למעשה סימן טוב, כי זה מראה שרמות הורמון ההריון גבוהות דיין כדי לאפשר את המשך "החזקת" ההריון, וכי העובר מתפתח וגדל באופן נורמלי. חלק מהנשים שאינן סובלות מבחילות בוקר, חסרות רמות גבוהות של הורמונים המאפשרות את המשך ההריון, למרות שקיימות נשים ברות מזל שיכולות ליהנות מהריון נטול בחילות והקאות.

הגורם העיקרי לבחילות בהריון הוא ההורמון hCG המיוצר בכמויות גדולות, מגיע עד השליה ומשתלט על פונקציות שמירת והזנת ההריון. מסיבה זו, הבחילות נעלמות בסביבות השבוע ה-12 עד השבוע ה-14 להריון. יחד עם זאת, גם הורמונים אחרים אחראים לבחילות בוקר, כולל אסטרוגן והורמון בלוטת התריס, תירוקסין.

גורמים אחרים למצב זה עלולים להיות הפרעה מוחית, בעיות כימיקלים, סרוטונין או זיהום במערכת העיכול הנקרא הליקובקטר פילורי. אם כי גורמים אלו נדירים. אם אישה הרה סובלת אף מבחילה בנסיעות, התסמינים עשויים להיות קשורים להפרעה במנגנון האיזון באוזן הפנימית.

טיפולים משלימים הכוללים שינויים באורח החיים, נטילת תוספים טבעיים והקפדה על תזונה בריאה, מקלים באופן משמעותי את המצב, אך חיוני למצוא מטפל משלים מיומן.

צמחי מרפא

ג'ינג'ר

נחשב כתרופה הטובה ביותר למצב זה. זוהי תרופה סינית נפוצה, המבוססת על המערכת המסורתית של יין ויאנג וגורמים מתנגדים אחרים, כולל חום וקור. ג'ינג'ר הוא תרופה "חמה" (יאנג) ומתאים רק אם גוף האישה קר והיא רוצה שתיה חמה או מרגישה צורך לעטוף את עצמה בשכבות בגדים ושמיכות, או אם היא חשה אומללה, מכונסת בעצמה ואינה מתעניינת בסביבתה.

יש להימנע מעוגיות ג'ינג'ר, המכילות כמויות סוכר גבוהות ומנטרלות את ההשפעה היעילה של החומר. ניתן להכין תה משורש ג'ינג'ר מגורר, להשאיר אותו במים רותחים, להניח לו להתקרר וללגום אותו לאורך כל היום. אם אישה אינה אוהבת תה, ניתן לרכוש כמוסות ג'ינג'ר בחלק מחנויות מזון הבריאות.

מנטה

אם אישה מרגישה כל הזמן חום, רוצה לפשוט שכבות בגדים, מבקשת משקאות קרים, חווה סומק פנים, עצבנות ומזג חם, מנטה או נענע מתאימים לה. ניתן ללגום תה מנטה או נענע. גם ממתקי מנטה ללא סוכר או לעיסת מסטיק מסייעים למצב. אך טיפול זה בצורת תה או בצורת מריחת שמנים אתריים המבוססים על מנטה, אינם מתאימים לכל הנשים, היות והריח החזק עלול להחמיר את התסמינים.

תרופות צמחיות אחרות

כוללות תה עם לימון, טבליות בוקיצה חלקה, הזמינות בחנויות מזון בריאות, או כמויות קטנות של תה קמומיל.

אוסטאופתיה וכירופרקטיקה

מועילות לבחילות בוקר בהריון, במיוחד אם לאישה יש היסטוריה של בעיות שלד, כולל שבירת עצמות או נפילה על עצם הזנב.

דיקור ושיאצו

מתקנים את כל חוסר האיזון הקיים ב"כוח החיים", הצ'י הפנימי. בדרך כלל ניתן לחוות את ההשפעה לאחר שניים עד שלושה טיפולים.

ארומתרפיה

מרגיעה נשים רבות שבחילותיהן גוברות בהשפע ריחות. ניתן להקל את הבחילות עם שמנים אתריים הכוללים סיד, לימון, פרי הדר או ג'ינג'ר.

רפלקסולוגיה

מרגיעה בשלבים מוקדמים של ההריון.

היפנוזה

מועילה במצבים בהם התסמינים מתעצמים כתוצאה מחרדה, פחד, בעיות רגשיות מתמשכות, כגון בעיות ביחסים, לחצים או מחלה במשפחה.

הומיאופתיה

תרופות הומיאופתיות רבות יכולות להתאים לבחילות בוקר בהריון, אך הכרחי להתייעץ עם מטפלים מוסמכים לשם הרכבת התרופה הנכונה המותאמת באופן אישי.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית