טיפולים אלטרנטיביים לטחורים

טחוריםטחורים הם ורידים נפוחים ומתוחים המרפדים את התעלה האנאלית והרקטום התחתון. טחורים פנימיים עשויים אף לבלוט החוצה דרך פי הטבעת, ואילו טחורים חיצוניים מתרחשים מתחת לפני השטח של העור בפתח פי הטבעת. ללא קשר לסוג הטחורים, הם גורמים למצוקה משמעותית, פוגעים באיכות החיים, גורמים לתחושת צריבה, גירוד גירוי האזור ולעיתים קרובות מאוד אף לדימום.

כלי דם מוגדלים מתחת לציפוי הפנימי של הרקטום ופי הטבעת יוצרים את הטחורים. הם דומים לדליות באופן של נפיחות הרקמות, ועלולים להיגרם כתוצאה מתקופות ארוכות של חוסר פעילות, התאמצות המעיים, שלשולים כרוניים, השמנת יתר או הריון.

הטיפוול האלטרנטיבי בטחורים הוא אחד התחומים המוסכמים גם על רפואה קונבנציונלית. מספר טיפולים טבעיים מציעים הקלה על הכאב וסיוע במניעת הישנותם. כמובן לפני שניגשים לטיפול בטחורים (בין אם קונבנציונלי ובין אם אלטרנטיבי), צריך להיות בטוחים שאכן מדובר בטחורים ולא בתופעות דומות אחרות למשל פיסרה. אבחון טחורים מתבצע על ידי רופא מטפל שבוחן את מידת החומרה שלהם ומציע טיפול תואם. ניתן כמובן לשלב טיפול משלים על מנת להקל על הכאבים באיזור.

טיפול תזונתי ואלטרנטיבי לטחורים

טיפול תזונתי מפחית את כאב הטחורים ומונע את הישנתם בעתיד. דרך אחת למנוע את המאמץ הגורם לטחורים הוא הבטחת צואה רכה יותר באמצעות צריכת סיבים מזוקקים ושפע מים ונוזלים נטולי קפאין. הסיבים נמצאים במזונות כגון פירות, ירקות, דגנים מלאים וקטניות מיובשות. הם עוברים דרך מערכת העיכול ללא פגיעה באנזימי העיכול, מגיעים למעי הגס לאחר ספיגת מים ומחסלים את הטחורים בקלות.

מים שומרים על תהליך עיכול נטול חסימות, שהם אחד הגורמים העיקריים לטחורים. שתיית שמונה כוסות גדולות של מים מידי יום, או נוזלים אחרים כגון מיצים ואכילת שפע פירות וירקות מורכבים ממים, מסייעים להקלת הטחורים.

תוספי תזונה מסוימים, כגון ויטמין C וביופלבונואידים מחזקים את דפנות כלי הדם ומונעים טחורים. ויטמין C חשוב לחיזוק וחיטוב כלי הדם, ולכן אכילת שפע פירות וירקות עשירים בויטמין C מקלים על הטחורים. ניתן לצרוך אותו גם באמצעות נטילת כמוסות יומיות. משקל גוף עודף עלול לגרום לרגישות לטחורים, ולכן מומלץ לרדת במשקל.

מזונות מסוימים כגון קפה, פלפל אדום, חרדל ואלכוהול עלולים לגרום לגירוי בטחורים, בזמן יציאתם מהגוף, ולכן יש להימנע מהם.

שזיפים מיובשים – הם בעלי השפעה משלשלת ומסייעים לריכוך הצואה. אכילת אחד עד שלושה שזיפים מיובשים ביום מטפלת בטחורים.

אלוורה מרפאת טחורים – המרכיבים האנטי דלקתיים בחומר זה מפחיתים את השלפוחיות והדלקת ומפחיתים את גירוי הטחורים.

הליכה פעילות גופנית סדירה מסייעת לעבודה יעילה של מערכת העיכול.

רפואה איורוודית – הטיפול משלב שינויים תזונתיים, הפחתת המתח באמצעות מדיטציה וטיפול בצמחי מרפא.

צום – סילוק רעלים בצורת צום מקל על עצירות, הגורמת לטחורים.

תרופות הומיאופתיות – התרופות הנפוצות כוללות אגוז, לדונה והממליס.

יוגה תרגילי יוגה מקלים על העצירות ומשפרים את זרימת הדם.

יש להתייעץ עם רופא אם טיפולים אלו אינם מספיקים לשליטה בבעיית הטחורים.

רפואת צמחים לטחורים

צמחי מרפא משמשים לכיווץ וחיזוק כלי הדם סביב פי הטבעת, ומקלים את הכאב והדימום מהטחורים. אילסר, צמח אמריקאי מקומי, פועל כעפיץ בעת היווצרות הטחורים. הוא זמין באופן מזוקק, כתמצית או כקפסולה. צמחי מרפא אחרים הנפוצים יעילים לטיפול כוללים ציפורן חתול, גינקו, נורית, לחך וערמון.

הידרותרפיה לטחורים

אמבטיות ישיבה של מים חמים במשך חצי שעה, שלוש או ארבע פעמים ביום, תומכים בניקוי פי הטבעת ומעודדים זרימת דם באזור. מומלץ לבצע לסירוגין אמבטיות חמות וקרות. גם מטלית טבולה במים חמים מרגיעה את האזור הכואב. ניתן להוסיף לאמבטיות מספר צמחי מרפא ושמנים אתריים כגון תארה, ברוש, גרניום ומור, להבטחת ניקוי האזור והרגעת הכאב.

קרח הוא תרופה מובטחת להרגעת כאב הטחורים. רטיות של קרח מרוסק, עטופות בניילון ומכוסות במגבת נייר עבה ומיקומה על הטחורים, מסייעת להרדמת האזור והפחתת זרימת הדם לורידים הנפוחים.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית