טיפולים טבעיים בהנקה

טיפולים טבעיים בהנקהלמרות שקיימים טיפולים תרופתיים רבים לבעיות הנקה, תמיד מומלץ למזער את השימוש בתרופות בתקופה זו, ולהחליפם בטיפולים טבעיים או משלימים.

שיפור זרימת החלב

ניתן לשחרר חלב חסום בשד באמצעות טיפולים אלטרנטיביים, הכוללים:

תוספי סידן ומגנזיום – חלק מהנשים חוות ירידה באספקת החלב, בתקופת המחזור החודשי, כתוצאה מהקטנה הדרגתית של רמות הסידן בדם בתקופה זו. תוספי סידן ומגנזיום יעילים לפתרון הבעיה, ומטפלים אף בהתכווצויות רחם וחוסר נוחות וסתית כגון אצירת שתן. נשים טבעוניות או צמחוניות זקוקות להשלמת סידן במינון של חמש מאות מיליגרם, הנחלקים לשלוש מנות ביום.

תוספי ויטמין D – בתקופת ההנקה, מומלץ לצרוך תוספים המכילים עשרה מיקרוגרם של ויטמין D מידי יום.

עיסוי השד – בין ההאכלות, מומלץ לעסות כל שד מהחלק התחתון לכיוון הפטמה, ולבצע את העיסוי לעיתים קרובות ככל הניתן על מנת לסייע בשחרור האזור החסום.

טיפולים טבעיים לדלקת בשד

ניתן לטפל בדלקת בשד בתקופת ההנקה, בטיפולים המהווים חלופה אלטרנטיבית לאנטיביוטיקה.

עירוי רוזמרין – מטפל בדלקת בשד. מוסיפים שתיים עד ארבע כפיות רוזמרין טרי או מיובש לכוס מים רותחים, משרים במשך עשר דקות ולאחר מכן מורחים על השד.

שן הארי מרתיחים שתיים וחצי כוסות מים, מוסיפים שורש שן הארי טחון, מסננים את מחצית הנוזל, מקררים ומורחים על השד.

שום טרי – מומלץ לאכול לפחות שתיים או שלוש שיני שום טריות מידי יום. הוא פועל כמו אנטיביוטיקה, ללא תופעות לוואי, וללא פיתוח זני חיידקים העמידים לאנטיביוטיקה, או פיתוח זיהומים פטרייתיים. שום טרי מועיל לטיפול בדלקת השד, הפחתת לחץ דם וגירוי מערכת החיסון.

תזונה בריאה

תזונה מגוונת ומאוזנת מונעת בעיות הנקה. תזונה המעניקה בריאות, אנרגיה וכוח החיוניים לתקופת ההנקה, כוללת:

  • פירות טריים, כולל משמשים, תאנים או שזיפים
  • סלטים של ירקות טריים עם גבינה צהובה מגוררת
  • כריכי סלמון או בשר קר
  • יוגורט
  • גרגרי חומוס
  • מרקי ירקות ושעועית
  • דגני בוקר וגרנולה
  • מיץ פירות טרי שאינו ממותק
  • בוטנים
  • שעועית אפויה.

דגים – יש להקפיד על אכילת לא יותר משתי מנות דגים שומניים בשבוע. אלו כוללים טונה טרייה, מקרל וסרדינים. דגים שמנים מכילים רמות נמוכות של מזהמים, שעלולים להצטבר בגוף ולהשפיע על התפתחות התינוק בעתיד.

קפאין – משקאות ומזונות המכילים קפאין עלולים להשפיע על עוררות התינוק, לכן בתקופת ההנקה יש לשתות ולאכול מזונות אלו מידי פעם בלבד, ולא בכל יום. במקום זאת, ניתן לשתות תה צמחים, מיצי פירות טבעיים או מים מינרלים.

אלכוהול – עובר אל התינוק בתקופת ההנקה. משקה מזדמן לא יפגע בבריאות האם או התינוק, אך ישפיע על קלות ההזנה של התינוק. לכן, בתקופת ההנקה, מומלץ לשתות מעט מאוד, ולא יותר מכוס אחת פעם או פעמיים בשבוע.

עישון – תינוק נחשף לניקוטין דרך חלב האם, לכן יש להימנע מעישון בתקופת ההנקה, כמו גם להימנע מחשיפה לעשן סיגריות בתקופה זו.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית