נחירות

נחירותנחירה היא מצב שבו האדם מפיק רעשים מסוימים בזמן השינה שלו בעקבות היצרות של דרכי האוויר בגרון או בלוע. הרעש האופייני נוצר בצד האחורי של הפה במקום בו הענבל, הלשון, החך וחלקו העליון של הגרון נפגשים. הנחירות יכולות להיות קלות מאוד אך יכולות להיות עוצמתיות בצורה בלתי רגילה.

במצבים מסוימים הנחירות יכולות להיות בעצמה של אפילו חמישים עד שישים דציבלים (הרעש שנשמע ממנוע של אוטובוס הממוקם במרחק של שלושה מטרים מהמאזין).

מהם הגורמים המרכזיים לנחירות?

הנחירות יכולות לנבוע בראש ובראשונה מהמבנה של האיברים בפה. בין היתר הן יכולות להיות תוצאה של ענבל ארוך במיוחד, חיך רפוי, חסימה מכנית באף שיכולה להיווצר כתוצאה מגורמים מגוונים שונים, צוואר שמן וקצר ועוד. בנוסף לכך, נחירות קשורות בצורה חזקה מאוד לתופעת ההשמנה. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שככל שהאדם משמין יותר, כך הולכים ומוצרים נתיבי האוויר באף שלו.

גורמים נוספים לנחירות יכולים להיות למשל אלרגיות שונות, גודש באף, שימוש באלכוהול, שימוש בתרופות הרגעה מסוימות שמשנות את הטונוס בדרכי האוויר, עישון ממושך ועוד.

האם מדובר על תופעה מסוכנת?

למרות שהנחירות אינן נחשבות למסוכנות בפני עצמן, הרי שהן בהחלט יכולות להעיד על מצב מסוכן מאוד. כך למשל נחירות חמורות יכולות להוות עדות לדום נשימה בשינה – מצב שעלול לסכן את חיי החולה. באופן כללי נחירות מקושרות עם שינה לא איכותית שעלולה לגרום ליתר לחץ דם, תחושת עייפות במהלך היום, חוסר יכולת להתרכז, עצבנות ועוד.

מה היא שיטת הטיפול המערבית בנחירות?

בדרך כלל הטיפול המערבי בנחירות יתחיל בגישה שמרנית מאוד שכוללת הפחתה במשקל, הגבלת תרופות ההרגעה, הגבלת צריכת האלכוהול, הפסקת העישון והתחלה של ביצוע פעילות גופנית. בנוסף לכך, ישנן כריות מיוחדות שאמורות למקם את הראש בתנוחה שבה דרכי האוויר יהיו פתוחות לרווחה. במקרים בהם הנחירות לא מוקלות למרות הניסיונות השמרניים לטפל בהן ניתן להתקדם בטיפול.

השלבים המתקדמים של הטיפול, כוללים ניסיונות להפסיק את הנחירות או לפחות להחליש את עוצמתן על ידי שימוש במדבקות שמודבקות לאורך האף שמטרתן להרחיב את הנחיריים בזמן השינה, שימוש במסכת אוויר בלחץ חיובי שמתאימה במיוחד לחולים הסובלים גם מדום נשימה בשינה, שימוש בהתקן מיוחד לקידום הלסת ועוד.

במקרים החמורים במיוחד שלא ניתנים לפתרון בשום אמצעי מאלו שהוזכרו לעיל, ייתכן ויהיה צורך לשקול ביצוע של ניתוח פלסטי לכריתה של השקדים, הענבל או החך הרך על מנת להקל את זרימת האוויר התקינה.

טיפול בנחירות לפי השיטה ההומאופתית

במסגרת הטיפול ההומאופתי המטפל פונה לטיפול בשורש הבעיה שהובילה לנחירות וזאת בניגוד לשיטת הטיפול הקונבנציונאלית, שפעמים רבות מכוונת את המשאבים שלה לתסמינים שמציג המטופל בלבד. לפי ההומאופתיה, הנחירות יכולות להופיע כתוצאה מצער רב ומתמשך, כתוצאה מאהבה נכזבת, דאגות בנושאים כספיים ועוד.

המטפל מאבחן את שורש הבעיה על ידי תשאול מקיף של המטופל שבסופו הוא רוקח עבורו תכשיר ייחודי שנקרא רמדי המופק מחומרים טבעיים בלבד.

התכשיר מהווה מעין הד לגורם המרכזי לבעיה ומאפשר לגוף להתנער ולהתמודד עם הגורם המרכזי בכוחות עצמו בדומה למתן של חיסון מוחלש המעורר את המערכת החיסונית לפעולה בפני הגורם האמיתי.

טיפול בנחירות לפי הרפואה הסינית

לפי הרפואה הסינית, הנחירות יכולות להופיע כתוצאה משלוש סיבות עיקריות להלן: הצטברות של לחות בדרכי הנשימה העליונות, חוסר של צ'י בריאות או חוסר של צ'י בטחול. במקרים של חוסר צ'י בטחול, תתרחש היחלשות בטונוס של השרירים שתבוא לידי ביטוי בין היתר בצניחה של הענבל, ובמקרים של חוסר צ'י בריאות הדבר יכול לבוא לידי ביטוי בהיחלשות כללית של מערכת הנשימה.

בהתאם למצבו של המטופל ולפי האבחנה שמבצע המטפל בשיטת הרפואה הסינית יוחלט על האסטרטגיה הטיפולית.

לפי הרפואה הסינית במקרים של נחירות מומלץ לצרוך תזונה שעשירה בירקות לבנים וכתומים ולהימנע מצריכת דברי חלב, סוכרים פשוטים וקמח לבן. בדרך כלל, הדיקור הסיני יתבצע במקרים של נחירות באזור הפנים והחזה ובנוסף לכך ייעשה שימוש במגוון של צמחי מרפא שתפקידם לנקז את הלחות שהצטברה בדרכי הנשימה.

כאן הבאנו בפניכם על קצה המזלג שיטות טיפול אלטרנטיביות נפוצות לבעית הנחירות. על שיטות טיפול נוספות המטפלות בתופעת הנחירות תוכלו לקרוא בכתבה הבאה – למעבר לכתבה לחצו.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית