טיפולים אלטרנטיביים לעצירות

עצירותעצירות היא בעיה נפוצה מאוד, אך למרבה המזל זוהי תופעה הניתנת בדרך קלל לטיפול בקלות באמצעות שינויים באורח החיים. באופן אירוני, אחד המכשולים המשמעותיים ביותר להצלחת הטיפול עשוי להיות כי האדם אינו מבין שהוא סובל מעצירות.

הרפואה הקונבנציונאלית מגדירה בדרך כלל עצירות כמצב בו מתבצעות פחות משתיים או שלוש תנועות מעיים בשבוע. בדרך כלל צריכה להתבצע תנועת מעיים אחת ביום, ורצוי אף שתיים או שלוש. כך שאם אדם חווה פחות מכמות זו, עליו לטפל במצב.

פעולת מעיים סדירה חשובה ביותר לבריאות, היות ובלעדיה מצטברים בגוף רעלים, הממוחזרים במחזור הדם. עצירות עלולה אף להגביר את הסיכון לטחורים או גידולים בצואה. למרבה המזל, ולמרות שעצירות היא תופעה נפוצה ביותר, היא בדרך כלל זמנית וקלה יחסית לפתרון.

הגורמים לעצירות

אחד הגורמים העיקריים לעצירות הוא תזונה לקויה, המתאפיינת בהתמקדות בצריכת מזונות מעובדים עם שפע של סוכר, והפחתת כמות נאותה של ירקות טריים, המהווים מקור טוב לסיבים, מסייעים בתפזורת מהלך פעולת המעיים ומקדמים פעילות טובה של המעיים.

גורמים נפוצים אחרים כוללים:

שימוש לרעה בחומרים משלשלים – אם אדם נוטל חומרים משלשלים במשך תקופת זמן ארוכה, הוא עלול לפתח תלות בהם. הוא עשוי להזדקק למינונים גבוהים יותר על מנת לבצע פעולת מעיים, ובסופו של דבר פעולת המעיים עלולה להשתבש.

בלוטת התריס – מצב לא תקין של בלוטת התריס הוא גורם נפוץ לעצירות.

תסמונת מעי רגיז (IBS) – מצב זה עלול לגרום להתכווצויות במעי הגס, המאטות את המהירות בה תוכן המעי עובר דרך מערכת העיכול.

התעלמות מהדחף להגיע לשירותים – אם אדם מתעלם באופן עקבי מהדחף לבצע פעולת מעיים, למשל, בהימנעות משימוש בשירותים ציבוריים, הוא עלול בסופו של דבר להפסיק לחוש את הדחף.

דלקת התוספתן – עצירות יכולה להופיע כאחד מתסמיני דלקת התוספתן.

התסמינים –  עצירות עלולה להתאפיין בכאבי בטן, תחושת נפיחות בבטן ובכאב או דימום במהלך פעולת מעיים. לעיתים מתרחשים תסמינים נלווים כגון ירידה או עלייה במשקל.

עוד על גורמים נפוצים לעצירות  – באתר constipation.co.il

תרופות טבעיות לעצירות

אם עצירות הופכת לבעיה מתמשכת, ההמלצות לתרופות טבעיות כוללות:

  1. אכילת שפע מזונות עשירים בסיבים – ירקות הם מקורות נפלאים לסיבים, ומומלץ לאכול את הירקות המתאימים לסוג התזונה באופן חופשי. לירקות ניתן להוסיף זרעי פשתה אורגניים, לטחון את הזרעים במטחנת קפה, ואז להוסיף כף או שתיים לאוכל.

2. פסיליום אורגני – הוא ייחודי בגלל הסיבים האדפטוגנים שלו, המסייעים לריכוך הצואה במצב של עצירות.

3. פעילות גופנית סדירה – מסייעת להמרצת זרימת ותפקוד המעיים, וגורמת למעיים לעבוד כראוי.

4. מוצרים פרוביוטיים באיכות גבוהה – מסייעים לאיזון החיידקים הטובים והרעים בבטן, וחיוניים לתפקוד מערכת עיכול תקינה. מוצרים אלו יעילים אף בטיפול בתסמונת המעי הרגיז, אשר עלול לגרום לעצירות.

5. תוספי אלוורה ומגנזיום – יעילים לזירוז פעולת מעיים.

שימוש בתרופות אלו במצב של עצירות, מנטרל את הסיכון לעצירות ומפחית את הצורך בשימוש במשלשלים. יש לוודא הליכה לשירותים בכל פעם בה מתעורר הדחף, היות וככל שאדם מתעלם יותר מהדחף לבצע פעולת מעיים, יותר מים נספגים בצורה, ובסופו של דבר קשה יותר לבצע פעולות מעיים סדירות.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית