טיפולים אלטרנטיביים לצליאק

צליאקמחלת הצליאק ידועה אף כרגישות לגלוטן. זהו מצב תורשתי אוטואימוני, המתבטא בתגובה שלילית של הגוף לגלוטן, חלבון המצוי במוצרי מזון כגון חיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל. התגובה הגופנית מופעלת על ידי צריכת גלוטן, מה שגורם לתגובה במעי הדק. ככל שהתגובה השלילית ממשיכה, עלולה להיווצר דלקת ולהיגרם נזק למעי הדק. בנוסף, מתרחשות אף בעיות בספיגת חומרים מזינים.

מחלה זו אינה נוראית כפי שהממסד הרפואי מציג אותה. היא ניתנת לטיפול בקלות עד לריפוי מוחלט, בעלות מינימאלית. קצב ההתאוששות תלוי בחומרת המקרה, וכיצד שומר המטופל באדיקות על תכנית הטיפול. עם תכנית טיפול נכונה, ניתן להגיע להחלמה מלאה בתוך שנה עד חמש שנים, כאשר במקביל מתרחשים שיפורים עצומים באיכות החיים הרבה קודם.

הגורמים למחלת הצליאק

מחלה זו נוטה לעבור במשפחות, ובדומה למחלות אוטואימוניות אחרות, היא עלולה להיות מופעלת באמצעות לחץ פיסי כגון ניתוח, הריון, לידה וזיהום ויראלי. לעיתים, מתח נפשי קשה עלול להוות גורם למחלה.

תסמיני מחלת הצליאק

בעוד שמחלת צליאק נחשבת לעיתים קרובות למחלה מבלבלת בגלל הבדלי התסמינים שלה בין האנשים הסובלים ממנה, קיימים מספר תסמינים משותפים או אינדיקטורים למחלה. התסמינים כוללים ירידה במשקל, נפיחות חוזרת בבטן, כאבי בטן, שלשול כרוני, ועצירות.

תסמינים אלו מתרחשים לעיתים קרובות ומהווים את החלק האופייני ביותר של המחלה. בנוסף לתסמיני עיכול, אנשים מסוימים מפתחים אף תסמינים אחרים, כולל אנמיה, אובדן צפיפות עצם, פריחה מגרדת או בועתית בעור, כאבי ראש, עייפות, כאבי מפרקים וצרבות.

למרות שתסמונת מעי דולף או חדירות מעי אינם תסמינים המוכרים בדרך כלל על ידי רופאים קונבנציונאלים, מצטברות ראיות מדעיות כי מדובר במצב הניתן למדידה, המשפיע על רירית המעי.

תרופות טבעיות למחלת הצליאק

טיפול טבעי למחלת הצליאק כרוך בריפוי המעיים ודיאטה נטולת גלוטן. אלוורה, פפריקה ופרוביוטיקה הם שלושת עזרי הריפוי המומלצים. תזונה נטולת גלוטן משמעה הימנעות ממזונות המכילים חיטה, שיפון, שעורה או שיבולת שועל.

תוספי התזונה המומלצים:

אלוורה – חומר אנטי דלקתי טבעי, אותו יש לצרוך כתוסף יומי. אלוורה מסייעת להרגעת הגירוי במערכת העיכול והשבת האיזון למעיים.

פפריקה – נחשבת אף היא לחומר אנטי דלקתי. ניתן לצרוך אותה כתוסף או להשתמש בה כתבלין לשם השגת תוצאות מועילות, כגון הפחתת הדלקת בעיים ואף טיפול בגורמים הבסיסיים של המצב.

פרוביוטיקה תסף זה מורכב מחיידקים טובים. פרוביוטיקה מסייעת לשחזור סביבת החיידקים במעיים. אכילת מוצרי פרוביוטיקה או נטילת תוסף יומי יעילה במיוחד לטיפול במחלת הצליאק.

רפואה סינית למחלת הצליאק

חלק מהאנשים הסובלים ממחלה זו, ממשיכים לסבול מהתסמינים גם לאחר הקפדה על תזונה נטולת גלוטן. הם סובלים ממצוקה במערכת העיכול, עייפות, ערפול, דיכאון ובעיות עור.

ברפואה הסינית, רגישות לגלוטן כרוכה תמיד במחסור צ'י בטחול. מטרת הטיפול המיידית היא הזנת מרכת הטחול והקיבה. צ'י הוא אנרגיית כוח החיים של הגוף, ועליו להימצא בשפע על מנת ליייצר בריאות קורנת. הוא חייב לזרום בחופשיות בגוף ללא חסימה או מחסור.

הנטל על מערכת העיכול תלוי בעיקר ביכולת הצ'י להפוך ולהעביר מזון ונוזלים. עם אי סבילות לגלוטן, מערכת הטחול נמצאת בסכנה, מדולדלת, וחסרה במובנים רבים. במצב זה יכול להיות מעורב תנאי נוסף המכונה "לחות", המאט את זרימת הצ'י אף יותר.

דיקור סיני עובד כדי לסייע בחיזוק ובניית הצ'י, לבטל את החסימה, להעביר את הצ'י הקופא על שמריו, לפתוח לחות, ולהשיב את האיזון במערכת כולה. קיימות נקודות דיקור פרטניות המשפיעות על מערכות הטחול והקיבה, מחליקות את מערכת הכבד, מרפאות רקמות שנפגעו, "מרגיעות את הרוחות", מקלות על כאבים ותסמינים אחרים, מנקזות לחות, מנרמלות את הפרשות חומצת הקיבה ופעולת המעיים, ומטפלות במערכות איברים אחרות.

נקודות הדיקור הן המרידיאנים, שנעיצת המחטים בהם מעניקה גישה לעוררות הצ'י ושמירה על תנועתו. בנוסף להמלצות תזונתיות הניתנות למטופל, טיפול זה מסייע להשבת האיזון הגופני וריפוי מהמחלה.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית