טיפול טבעי לשחיקת סחוס

טיפול טבעי לשחיקת סחוסהסחוס הוא רקמת חיבור סיבית וצפופה שמשמשת אלמנט מבני חשוב ביותר בגוף האדם. הסחוס חשוב לפעילות התקינה של המפרקים, הגידים, האף, הדיסקים בעמוד השדרה, הסמפונות, קנה הנשימה ועוד.

הרקמה של הסחוס מורכבת מתאים שנקראים כונדרוציטים (תאי סחוס) וממטריצה חוץ תאית שבה ניתן למצוא סיבי אלסטין וקולגן, פרוטאוגליקנים וגליקוזאמינוגליקנים.

הסחוס הוא החומר שמהווה את התשתית לתהליך בניית העצם כשלפני ההתפתחות של השלד בזמן ההתפתחות הרחמית הוא זה שמעניק את התמיכה השלדית ואילו בבני אדם בוגרים הוא זה שמהווה את המרכז של הגדילה האורכית של העצמות הארוכות.

הסחוס משמש גם מקדם כבולם זעזועים, כתומך גמיש לאברי הנשימה ולאף וכחומר שמאפשר את התנועה של העצמות משום שיש לו מקדם חיכוך קטן.

מה היא שחיקת סחוס?

שחיקת סחוס היא תהליך שמתקדם באיטיות לרוב, אך יכול להיות מואץ בקרב חולים במחלות ניווניות מסוימות, בקרב העוסקים בספורט באופן מאומץ יתר על המידה ועוד. בעוד שבאדם הבריא הסחוס מונע את החיכוך של העצמות אלו באלו, הרי שבזמן שהסחוס נשחק, נוצר מגע בין עצם לעצם מה שמוביל לכאב רב ולפגיעה ביכולת התנועה של המפרק הפגוע.

שחיקת סחוס במפרקים היא הסיבה המובילה והשכיחה ביותר למוגבלות, נכות וכאב בקרב האוכלוסייה המבוגרת. התופעה שכיחה יותר בקרב נשים מאשר בקרב גברים והשכיחות שלה עולה ככל שמתקדמים בשכבות הגילאים.

מטבע הדברים התופעה מתרחשת בשכיחות גבוהה יותר במפרקים בהם נעשה השימוש הרב ביותר ובמפרקים עליהם מופעל העומס הרב ביותר. באופן עקרוני הסחוס הפגוע ניחן ביכולת התחדשות אך יכולת זאת איטית מטבעה והולכת ונהיית איטית יותר ככל שמזדקנים. ההתפוררות של הסחוס מתרחשת כאשר קצב השחיקה מהיר יותר מקצב הבנייה של הסחוס.

הסחוס יכול להיפגע מצד אחד מעודף מאמץ אך מצד שני גם במצבים של חוסר תנועה ממושך הסחוס עלול להיפגע כיוון שבזמן הפסקת התנועה של המפרק נעצרת הזרימה של הנוזל הסינוביאלי למפרק שמכיל חומרי הזנה לסחוס.

מה הם התסמינים של שחיקת סחוס?

התסמינים של שחיקת סחוס כוללים את התסמינים הבאים:

  • כאבים שמופיעים בעיקר בזמן נשיאת משקל רב על המפרק (במידה ומדובר על מפרק הברך הכאבים יופיעו למשל בקימה מישיבה או בעלייה במדרגות).
  • נוקשות מפרקית – הנוקשות באה לידי ביטוי בעיקר לאחר מנוחה בדגש על עד חצי שעה מרגע היקיצה משינה.
  • הגדלה של המפרק – ההגדלה של המפרק נובעת בשל יצירה של עצם תחת הסחוס הפגוע או בעקבות נפיחות בצקתית ודלקת.

שחיקת סחוס לפי הנטורופתיה

לפי הנטורופתיה ניתן לסייע לגוף להתגבר על כל מחלה תוך שימוש בכוחות הריפוי שלו פשוט על ידי סילוק האלמנטים שמפריעים לו להגיע לבריאות טובה. כך למשל ניתן להמליץ למטופלים על הרגלי חיים מסוימים שיפחיתו ממידת העומס על המפרק, ניתן לסייע להם להפחית ממשקלם בעזרת תזונה נכונה וטבעית כדי להקל על הלחץ המכני המופעל על המפרק הפגוע וניתן לסייע להם בשיקום הסחוס הפגוע על ידי מתן של תוספי תזונה מסוימים.

שחיקת סחוס לפי ההומאופתיה

לפי ההומאופתיה לכל תסמין פיזי ישנו יסוד רגשי נפשי מסוים. עם זאת, לא כל תסמין שמופיע באדם מקושר בהכרח לאותו יסוד רגשי. כך למשל אדם אחד יכול לסבול משחיקת סחוס על רקע של קושי בהתמודדות עם משא החיים ואילו אדם אחר יכול לסבול משחיקת סחוס על רקע של אובדן של אדם קרוב. אי לכך הטיפול ההומאופתי מתחיל תמיד מתשאול יסודי ומקיף של המטופל בנוגע לחייו שבסופו נרקח עבור המטופל תכשיר הומאופתי טבעי שנקרא רמדי המתאים לו באופן אישי.

התכשיר מדמה את הגורם להופעת הבעיה על מנת שהגוף יוכל להיחשף אליו באופן רצוף כדי שיוכל להתמודד עם הגורם האמתי לבעיה בהצלחה רבה יותר.

הערה כללית בנוגע לשחיקת סחוס ורפואה אלטרנטיבית

אין ספק שטיפולים אלטרנטיביים יכולים לסייע רבות לחולים הסובלים משחיקת סחוס. עם זאת, חשוב מאוד שלא לוותר על הטיפול הקונבנציונאלי במחלה. בכל מקרה שבו אדם בוחר לגשת לקבלת טיפול מתחום הרפואה האלטרנטיבית עליו ליידע על כך את הרופא המטפל ולהביא לידיעתו את סך התרופות או התכשירים האלטרנטיביים שנרשמו לו. זאת על מנת שלא ליצור אינטראקציה בין תרופתית ועל מנת שלא לחבל בהליך הטיפול הקונבנציונאלי.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית