מחלת גאוט

מחלת גאוטגאוט, שיגדון, צינית או פודגרה היא מחלה כרונית שנובעת ממצב מטבולי מסוים שנקרא היפר אוריצמיה. במצב זה, מתרחשת עלייה בריכוז של חומצת השתן בדם. לאורך השנים החומצה העודפת מצטברת במפרקים של החולים או בכליות של החולים, ומתחילים להיווצר גבישים ואבנים שפוגעים באיכות החיים של החולים באופן ניכר.

באדם הבריא ישנו מנגנון שמווסת את יצירת חומצת השתן, אך אצל חולי גאוט מתרחש ייצור מוגבר ולא מבוקר של החומצה. עם זאת, לא תמיד מדובר על מנגנון יצירה לקוי כיוון שבמקרים מסוימים הייצור תקין, אך המנגנונים שמפרקים את החומצה בכליות לא עובדים כשורה.

במקרים מסוימים, המחלה נגרמת כתוצאה מצריכה מוגזמת של מזונות שמהווים את חומרי הגלם ליצירת החומצה בדגש על מוצרי בשר. בכל מקרה התוצאה הסופית היא הצטברות לא פרופורציונאלית של חומצת שתן.

מה הם התסמינים של מחלת גאוט?

התסמין המרכזי שמציגים החולים הוא כאבים חריפים מאוד, אדמומיות ונפיחות במפרק של הבוהן ברגל. עם זאת, תיתכן גם מעורבות של מפרקים נוספים כמו למשל מפרק שורש כף היד, מפרק הקרסול, המרפק ועוד. במידה והחולים לא זוכים לקבל טיפול עלול להיגרם למפרקים נזק בלתי הפיך שיעורר את הצורך בהחלפת המפרק במפרק מלאכותי.

מה היא שיטת הטיפול הקונבנציונאלית לגאוט?

הטיפול של הרפואה המערבית לגאוט מתחלק לשני חלקים. החלק הראשון מיועד לטפל בחולה בזמן התקף, ולפיכך הוא כולל שימוש במשככי כאבים ובתכשירים נוגדי דלקת, והחלק השני מיועד לטפל בחולה בשגרה (טיפול מונע). הטיפול המונע מיועד עבור חולים שסובלים מהתקפים חוזרים ונשנים, ובמסגרת שלו ניתנות לחולים תרופות כמו אלופורינול שמורידות את הרמות של חומצת השתן, וכן ניתנות להם הנחיות תזונתיות שונות שמטרתן להפחית למינימום את יצירת החומצה בגוף.

גאוט בראי הרפואה הסינית

לפי הרפואה הסינית מחלת גאוט היא תוצאה של היחלשות של הכליות, שמובילה לחום ריק בעצמות ובעקבות כך הלחות מצליחה להתיישב במפרקים של החולה. השקיעה של הלחות במפרקים יוצרת חסימה בזרימה האנרגטית של המפרקים, עומס וחום שבאים לידי ביטוי בתסמינים האופייניים. הטיפול בגאוט לפי הרפואה הסינית נחלק לארבעה שלבים להלן:

  • איתור של מקור הבעיה
  • סילוק של מקור הבעיה
  • חיזוק של מערכת החיסון ושל האברים או המערכות שנפגעו
  • תמיכה פיזית והכוונת המטופלים בנוגע להרגלי חיים שיאזנו את בריאותם

טכניקת הדיקור הסינית מסייעת לחולים רבים שלא מוצאים מזור לכאביהם בשיטות הטיפול הקונבנציונאלית, ליהנות מהקלה משמעותית במידת החומרה של הכאבים הנלווים למחלה. בנוסף לכך, נראה כיום כי שילוב של טיפול קונבנציונאלי עם טיפול מתחום הרפואה הסינית, בדגש על דיקור סיני, מניב תוצאות סינרגטיות ועוצמתיות ביותר.

יש לציין כי מלבד טכניקת הדיקור הסינית המפורסמת, המטפלים בשיטת הרפואה הסינית עושים שימוש נרחב ביותר בשיטות תזונה עתיקות שמטרתן להביא את האדם לאיזון שאבד לו. באופן עקרוני, כל מחלה באשר היא לפי הרפואה הסינית, היא תוצאה של הפרת האיזון האנרגטי בגופו של האדם ועל ידי תזונה נכונה ושימוש בצמחי מרפא ניתן לסייע לאדם לשוב לאיזון ולהחלים מהמחלה.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית