אזוב – צמח מרפא לטיפול במגוון של מצבים רפואיים

אזוב אזוב הוא סוג של אצות אדומות הגדלות בעיקר בקרב החופים הסלעיים ובמים הקרים של האוקיינוס האטלנטי. הוא משמש לעיתים קרובות כמעבה מזון ולעיתים בבישול בירה. הוא זכה לפופולאריות במיוחד בתנועת המזון הגולמי בשל יתרונותיו התזונתיים.

אזוב מכיל 15 עד 18 ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף האדם, לרבות כמויות טובות של ויטמיני K, F, D, E, ו-A, כמו גם סידן, גופרית ואשלגן.

אזוב שימש במשך מאות שנים באירלנד, ומהווה תוספת מעולה לתזונה טבעונית. הוא מכיל תוספת צבעים ויחסית אין לו טעם, אך הוא מכיל כמות משמעותית של סיבים, חלבון, מינרלים וחומרים מזינים נוספים.

יתרונות בריאותיים

אזוב משפר מצבים בריאותיים רבים ויעיל באופן כללי לחיסון הגוף באופנים הבאים:

בריאות העור – אזוב נמצא לרוב בקרמים לחיטוי העור והשבת הלחות. בשימוש חיצוני, ההשפעות המעולות של ויטמיני A, E ו-K מעולים לעור, מרככים אותו, מפחיתים קמטים, ומטפלים במצבי עור כגון עור סדוק, עיגולים כהים מתחת לעיניים, כוויות שמש, אקזמה, פריחות ופסוריאזיס.

אנטי ויראלי – הוא פועל כחומר אנטי נגיפי יעיל, ומשמש לטיפול בתסמינים רבים של התקררות, שפעת ווירוס.

טיפול בדרכי הנשימה העליונה – אזוב יעיל לטיפול בבעיות בדרכי הנשימה העליונה. הוא מרכך את הרקמות ומסייע לבעיות נשימה רבות כגון ברונכיטיס, דלקת ריאות ושיעול. התכונות האנטי ויראליות שלו הוכחו בהשפעת הטיפול שלהן.

התאוששות ממחלות – אנשים המתאוששים ממחלות מחדשים את הוויטמינים והמינרלים החיוניים בגופם, באמצעות אזוב המחדש את פעולת הגוף ותומך במערכת החיסונית. הוא שימושי במיוחד לטיפול נלווה להקרנות ומרסן חלק מתופעות הלוואי, בשל רכיב היוד אותו הוא מכיל.

נוגדי חמצון – אזוב מכיל מספר חומרים נוגדי חמצון המועילים במניעת נזק של רדיקלים חופשיים בגוף ומפחית את הסיכון לסוגים רבים של סרטן ומחלות. נוגדי חמצון אלו כוללים ויטמינים עוצמתיים כגון ויטמין K וויטמין E.

כיבים – אזוב יעיל לטיפול מוצלח במערכת העיכול וכיבים בתריסריון.

בריאות הלב – מטפל ברמות נמוכות של כולסטרול, מעכב טרשת עורקים הידועה אף כהתקשות העורקים.

רמות גבוהות של מינרלים ויוד – אזוב מכיל כמות משמעותית של יוד, המסייע לריסון השפעות הרעלת קרינה. היוד מסייע אף לתפקוד בלוטת התריס, מניעת סרטן והחלמה מטיפול בסרטן הכרוך בהקרנות. הוא תומך אף בבלוטת התריס ובעיות רבות הקשורות לתפקוד בלוטת התריס כגון עייפות, לקויים בקצב הלב, התקררות, התנהלות איטית, חילוף חומרים נמוך, ובעיות עור ושיער.

הרזיה – מומחים סבורים כי צריכת אזוב היא דרך יעילה למניעת השמנת יתר. הוא דל קלוריות, ומכיל חומרים מזינים צפופים הנחשבים כתוספת נהדרת לתכנית הרזיה יעילה.

מערכת העיכול – מרגיע את הקרומים הריריים של מערכת העיכול ופועל באופן של השפעה משלשלת קלה.

ניתן להוסיף אזוב טבעי למזונות רבים על מנת לנצל את יתרונותיו הבריאותיים. בדומה לרוב המזונות, חשוב לצרוך אותו באופן גולמי, כדי לוודא את האיכות והמקור שלו. ניתן למצוא אזוב בסוגים שונים ורבים, כגון בצורת אבקה או פתיתים.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית