רפואה אלטרנטיבית

הומוטוקסיקולוגיה

הומוטוקסיקולוגיההומוטוקסיקולוגיה היא טכניקת טיפול אלטרנטיבית השואבת את מקורות ההשראה שלה מתחום ההומאופתיה. הומוטוקסיקולוגיה היא הלחם של המילים הומו (אדם) וטוקסיקולוגיה (רעילות) וכמשתמע מכך, מדובר בטכניקה העוסקת בהשפעת הרעלים על האדם.

לפי הגישה העומדת בבסיס טכניקת הטיפול הזו, המצב האידיאלי ביותר שבו יכול להימצא הגוף האנושי הוא מצב מאוזן של שיווי משקל.

שמירה על מצב זה מתאפשרת הודות למערכות ההגנה של הגוף, המסוגלות לתקן נזקים ולטפל בכל סטייה ממצב זה עד גבול מסוים. הגורמים המוציאים את מערכות הגוף משיווי המשקל נקראים טוקסינים או רעלנים ובהתאם לכך, תפקידן של מערכות ההגנה הפיזיולוגיות לנטרל את הרעלים ולהפריש אותם מהגוף.

אנדוטוקסינים מול טוקסינים אקסוגניים

באופן עקרוני הטוקסינים יכולים להגיע משני מקורות מרכזיים: מקור חיצוני (נגיפים, חיידקים, צבעי מאכל, חומרים כימיים, חומרים משמרים, חומרי הדברה, דשנים, תרופות ועוד) ומקור פנימי (מטבוליזם לא תקין, חסרים תזונתיים, חומצת חלב ועוד).

הטוקסינים שמגיעים ממקור חיצוני נקראים טוקסינים אקסוגניים. טוקסינים אלה נספגים ברקמות הגוף בדגש על העור, ריאות ומערכת העיכול. האיברים שאחראיים על עיבוד הרעלנים והפרשתם מהגוף הם בעיקר הכליות, הכבד, העור ומערכת הנשימה. הטוקסינים שנוצרים בגופנו נקראים אנדוטוקסינים ובמקרים רבים הם נוצרים במהלך פעילות מנגנוני ההגנה של הגוף.

המחלות בראי ההומוטוקסיקולוגיה

לפי ההומוטוקסיקולוגיה, הגורם לכל המחלות באשר הן הוא הצטברות עודפת של טוקסינים מסוגים שונים בגוף. התסמינים של המחלות השונות הם למעשה עדות לתגובה הפיזיולוגית של הגוף להצטברות הרעלים וסימן לכך שהגוף מנסה להיפטר מהרעלנים. ההצטברות של הרעלנים מתקדמת לפי גישה זו בשישה שלבים מובחנים שבכל אחד מהם מופיעים תסמינים שונים ומחלות שונות. מטרת ההומוטוקסיקולוגיה היא לעצור את ההתקדמות ואת המעבר בין השלבים הבאים:

מה היא הטקטיקה הטיפולית לפי ההומוטוקסיקולוגיה?

מטרת ההומוטוקסיקולוגיה היא מצד אחד לסייע לגוף להיפטר מהרעלנים המצטברים בו ומצד שני למנוע חדירה של רעלנים נוספים. הטיפול ברעלנים הקיימים מתבצע על ידי מתן שילוב של מספר תכשירים הומאופתיים המותאמים לכל מטופל ומטופל באופן אישי, לרבות תכשירים מתקדמים יחסית המכילים בין היתר אנזימים אנושיים טבעיים שתורמים לריפוי הרקמות. מניעת החדירה של רעלנים נוספים מתבצעת באמצעות שינוי הרגלי החיים והתזונה של המטופל.

לפיכך בתחילת התהליך הטיפולי נערכת שיחה בין המטופל למטפל שבמהלכה מנסה המטפל למפות את כלל התסמינים מהם סובל המטופל, למקם אותו מבחינת השלב שבו הוא נמצא ולהבין מה הם הגורמים להצטברות העודפת של הרעלנים. חשוב לזכור כי טכניקה טיפולית זו לא באה להחליף את הרפואה המערבית ואת הטיפולים הקונבנציונאליים, אלא להשלים אותם בלבד.

Exit mobile version