צרבת חמורה

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

צרבת חמורהצרבת עשויה להיראות כמו גירוי קל בדרכי הנשימה, אך היא עלולה להוביל לסיבוכים בריאותיים חמורים, אם אינה מטופלת.

אנשים חושבים שיש להם מקרה פשוט של צרבת, אך עם הזמן, בעקבות הוספת מספר סנטימטרים לקו המותניים, הצרבת מתפתחת למצב בריאותי חמור המתבטא בתחושה קבועה של כאב מתחת לעצם החזה, טעם קלוש של חומצה על הלשון, בעיות שינה מספר פעמים בשבוע, ובעיות בליעה.

מצב זה מתרחש לאחר אכילה מרובה של מאכלים שומניים, ובעקבות שתיית משקאות אלכוהוליים רבים בבת אחת, הגורמים לכאבים בחזה להחמיר. בקרב חלק מהאנשים אכן מדובר בצרבת קלה, או שהבעיה עשויה להיות קשורה לרגישות למזונות ומשקאות מסוימים, אך במקרים אחרים מדובר בצרבת חמורה.

מה קורה לגוף עם צרבת חמורה?

במקרים אלו, התקפי צרבת אקראיים, הופכים להיות חלק מבעיה בריאותית גדולה יותר, הנקראת מחלת ריפלוקס (GERD).

רופאים גסטרואנטרולוגים מאוניברסיטת טמפל מסבירים שכל אדם חווה צרבת קלה מדי פעם, אך מחלת ריפלוקס מתרחשת כשהצרבת הופכת להיות כרונית, מתרחשת פעמיים או שלוש פעמים בשבוע או יותר, פוגעת באורח החיים ומאלצת הימנעות מאכילת מזונות שונים, פוגעת בתפקוד בשל הצרבת ומפריעה לשינה ובליעה.

צרבת חמורה: תסמין של ריפלוקס

אנשים רבים מתמודדים עם צרבת חמורה, שהתסמין הנפוץ ביותר שלה הוא התרחשות פעמיים או יותר בשבוע. הסיבה השורשית למחלת ריפלוקס היא שסתום פגוע בין הוושט לבין הבטן, הנקרא הסוגר התחתון של הוושט, הנרגע לעתים תכופות יותר מהרגיל.

התוצאה היא שנוזלים מהבטן, המורכבים מחומצה, אנזימי עיכול וחומרים אחרים שאינם נעימים, מטפסים חזרה אל הוושט ופוגעים בדפנות שלה.

הגורמים לצרבת חמורה

לא תמיד ברור הגורם למצב זה, אך רופאים יודעים כי השסתום עשוי להפסיק לתפקד כראוי במצבים הבאים:

עודף משקל – המפעיל לחץ על השסתום וגורם לו להירגע.

הריון – הורמונים משפיעים על הרגעת השסתום, והעובר המתפתח מפעיל לחץ על הבטן.

בקע סרעפתי – המונע מדופן השריר בין החזה לבין הבטן לתמוך כראוי בשסתום.

מחלת ריפלוקס עשויה להתבטא בצרבת בלבד או לכלול תסמינים אחרים, כולל בעיות נשימה, בעיות בליעה, תחושה כאילו האוכל אינו מצליח לעבור מהגרון אל הבטן, תחושת צריבה בפה, ותחושות צריבה וכאבים בחזה.

ללא טיפול, צרבת חמורה עלולה להוביל לבעיות בריאותיות חמורות, ולכן יש להתייחס אליה ברצינות ולטפל בה עם תרופות ובחירות חכמות בסגנון החיים, המתחילות עם שמירה על משקל בריא.

שינויים באורח החיים

השלת מספר קילוגרמים, תזונה נכונה ושינויי הרגלי שינה, יכולים לסייע בהתמודדות עם מחלת ריפלוקס.

ירידה במשקל היא אולי אחת האפשרויות החשובות ביותר בחיים לטיפול בצרבת חמורה. מחקרים הוכיחו שאנשים שמנים סובלים יותר מצרבת, יותר מגירוי הוושט, ומסיבוכים נוספים של המחלה.

מניעת צרבת חמורה: אכילה נכונה

בנוסף לשמירה על משקל בריא, מומלץ להימנע מאכילת יתר. לא סוגי המזונות הנבחרים הם המפעילים התקפי צרבת, אלא יותר גודל המנות. מחלת ריפלוקס מתרחשת ברוב המקרים לאחר הארוחה, היות ובחברה של היום, אנשים נוטים לאכול ארוחות גדולות המשפיעות על הבטן, וגורמות לבעיות קיבה וושט.

יש ללמוד בנפרד גם את סוגי המאכלים הגורמים לבעיות בריאותיות. בעוד שאדם עשוי להאמין שפיצה גורמת להתלקחות תסמיני צרבת חמורה, לעיתים מאכלים אחרים מפעילים את ההתקפים.

כיום רופאים כבר אינם ממליצים לאנשים להימנע לחלוטין חריפים, מטוגנים, שוקולד, קפה ותה. מדי פעם, מותר לאכול מזונות אלו במינונים מדודים, ולהבחין בתסמינים אותם הם מפעילים. יש להבין שחלק מהאנשים יכולים לאכול מזונות מסוימים, בעוד שאחרים אינם יכולים. כל מקרה של צרבת חמורה, משפיע באופן שונה על הגוף.

מה היה לנו עד עכשיו?