טיפולים אלטרנטיביים לאנדומטריוזיס

טיפולים אלטרנטיביים לאנדומרטיוזיסכל אישה צריכה לדעת ולהבין את יסודות האנדומטריוזיס. תובנה זו מציעה דרך להתבונן טוב יותר על תפקוד הגוף, ומה ניתן לעשות על מנת לשמור על הבריאות.

אבחון מצב זה עשוי להיות מרתיע, אך הוא מאפשר את בחינת הגורם. החדשות הטובות הן כי בדרך כלל ניתן לטפל במצב, ללא תרופות או ניתוחים, ולחוות שיפור משמעותי.

מהו אנדומרטיוזיס?

זוהי תולדה של המחזור החודשי הרגיל. מידי חודש, הרקמה ברחם, רירית הרחם, מתעבה כשהיא מתכוונת לתמוך בביצית מופרה במהלך הריון. אם הביצית אינה מופרית והאישה אינה נכנסת להריון, הרחם מתנתק מהרירית עם תחילת המחזור החודשי. זהו הדימום של המחזור החודשי, ובדרך כלל מעיד התהליך על בריאות נורמאלית של אישה בוגרת.

במקרה של אנדומרטריוזיס, סוג הרקמה המרפדת את הרחם, גדלה מחוץ לרחם בחלקים אחרים של הגוף, ואותם ההורמונים המפעילים את המחזור החודשי, מפעילים נשל של שתלי רירית הרחם בחלל הבטן. מצב זה עלול להופיע בחצוצרות, בשחלות, מחוץ לרחם, הצפק או המעיים.

מידי חודש רקמה נעקרת זו מגיבה לשינויים הורמונאליים המווסתים את המחזור החודשי, במחצית הראשונה של המחזור, ולעיתים קרובות משחררת כמות קטנה של דם במחצית השניה, מה שגורם לגירוי חוזר ונשנה לרקמות שמסביב.

לאורך הזמן, מצב זה עלול לגרום לצלקות או הידבקויות בתוך איברי הרבייה, האגן והמעיים. הידבקויות זהות לקורי עכביש בתוך הבטן. כאשר ההצטלקות מתרחשת באיברי הרבייה, היא עלולה לגרום לבעיות פוריות והגברת כאבי המחזור.

גורמים

אנדומטריוזיס נמצא בעלייה בשנים האחרונות, וקיים דיון בעולם הרפואה לגביו. רופאים חושדים כי רמות גבוהות של אסטרוגן בקרב נשים, במיוחד בקרב נשים עם הפרעות חיסוניות, מהווים גורמים משמעותיים. בנוסף, לעיתים קרובות קיימים גורמים תורשתיים, וניסויים קליניים מצביעים על כך כי בעיות רגשיות מעורבות לעיתים קרובות במצב. אך לכל הגורמים האלו קיים גורם משותף של חוסר איזון הורמונאלי.

הסביבה האסטרוגנית – התפקיד הטבעי של האסטרוגן הוא לעורר צמיחת תאים. אך עודף אסטרוגן תורם לצמיחה טבעית. רוב העודפים נובעים מתרכובות מולקולריות זהות לאסטרוגן, המשפיעות על רמות האסטרוגן בגוף. תרכובות אלו מכילות הורמוני פיתוח הנפוצים בחלב וייצור בשר, חומרי הדברה לחקלאות, חומרים כימיים המשתחררים מפלסטיקים המחוממים במיקרוגל, ומקורות רבים אחרים.

גורמים רגשיים – רופאים יודעים מזה זמן רב כי עבור רוב הנשים, קיים קשר מובהק בין גורמים רגשיים שאינם פתורים לבין אנדומטריוזיס. גורמים אלו מתבטאים בבעיות בתוך המשפחה, בעיות בחיי היומיום ובעיות תזונתיות. הם משפיעים באופן מכריע על הבריאות.

תסמיני אנדומטריוזיס

חלק מהתסמינים, כגון כאב כרוני באגן, כאבי מחזור עזים, נפיחות, כאבים במהלך קיום יחסי מין, או חוסר נוחות באגן בין הביוץ והמחזור החודשי, מצביעים על חשד למחלה זו, אך זוהי אינה אבחנה חד משמעית. יש לציין, כי מספר נשים אינן חוות תסמינים, בעוד שאחרות חוות את התסמינים, אך אינן סובלות מאנדומטריוזיס.

אבחון מחלת אנדומטריוזיס או חשד למחלה מתבצע על ידי רופא מיומן אשר מבין בבדיקות אגן הירכיים, אך הדרך היחידה לקבוע בוודאות אבחנה סופית של אנדומטריוזיס, היא ניתוח. מסיבה זו מומלץ לנקוט בגישה טבעית כצעד ראשון, על מנת להבחין אם הטיפול משפר את המצב ומספק הקלה בתסמינים.

טיפולים טבעיים לאנדומטריוזיס

שיעורי הצלחה גבוהיים ועקביים נרשמו בעקבות טיפול המורכב משילוב של שינויים תזונתיים, תמיכה תזונתית, ריפוי רגשי וטיפולים אלטרנטיביים כגון דיקור, באמצעות מחטים דקות החודרות אל העור בנקודות אסטרטגיות המקלות את הכאב, ורפואת צמחים.

המטרה העיקרית היא לחסל את הגורמים הבסיסיים של אנדומטריוזיס ולתמוך בתפקוד המטבוליזם הבריא של הגוף. שיטות אלו מקלות על התסמינים, אך מהוות אף אמצעי מניעה חשוב לבריאות הכללית. מומלץ לכל הנשים לנקוט בגישות טבעיות אלו, ללא קשר למחלה.

נשים רבות הסובלות מאנסומטריוזיס, סובלות אף ממצב המכונה שמרים מערכתיים, והטיפול הטבעי מחולל שיפור משמעותי. אם אישה נאבקת עם מחלה זו, וצורכת תזונה עתירת סוכר או פחמימות, היא יכולה להיות כמעט בטוחה כי תזונה זו גורמת לה לבעיות. צריכת המזון משפיעה על הגנים באופנים שאינם רצויים.

תזונה מתוקה ועמילנית משדרת לגוף את כל המסרים הלא נכונים. היא משדרת לתאים מסר של רגישות לאינסולין ולכן הם ממשיכים לאחסן סוכר מהפחמימות הנצרכות, ומפתחים עמידות לאינסוין. רמת הסוכר בדם משתבשת, ועלולה לגרום לקריסת הגוף. במקום שרמות האינסולין ישארו בריאות, תזונה זו מוציאה אותן מאיזון. תזונה מתוקה ועמילנית גורמת לעלייה במשקל, מוסיפה מתח למערכת ומתחילה מפל הורמונאלי אשר יוצר תסמינים שאינם רצויים.

לכן אם אישה נאבקת עם תסמינים הורמונאליים, זהו מסר מהגוף, המנסה להודיע כי הוא ניזון מתזונה שאינה נכונה המפריעה לבריאות ההורמונים. איזון מחדש של ההורמונים גורם לשיפור נפלא בעור ובשיער ומוביל לתחושה כללית של חיוניות ורווחה. בנוסף, קיים הייתרון של הירידה במשקל.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית