קמומיל – תרופה מן הטבע

קמומילקמומיל הוא אחד הצמחים הפופולאריים ביותר בעולם המערבי. קיימים שני צמחים כידועים בשם קמומיל: קמומיל גרמני, הפופולארי יותר, וקמומיל רומי.

שני הסוגים משמשים לטיפול באותן בעיות בריאותיות, ושניהם משמשים להרגעת עצבים מרוטים, טיפול בבעיות קיבה, הקלה על התכווצויות שרירים, טיפול במצבי עור וזיהומים קלים.

מצבים רפואיים בהם ניתן לטפל בקמומיל

מבחינה היסטורית, קמומיל נמצא בשימוש כתרופה במשך אלפי שנים, והתחיל במצרים, ברומא, וביוון הקדומה. הסגולות הרפואיות שלו כוללות טיפול במצבים רבים, וביניהם:

מחקרים מוכיחים כי קמומיל מפחית דלקת, מרפא פצעים במהירות, מפחית התכווצויות שרירים, הורג חיידקים, פטריות ווירוסים, ומשמש כתרופת הרגעה קלה לסיוע בשינה.

חרדה ונדודי שינה

רוב האנשים הנוטלים קמומיל במינונים נמוכים, משתמשים בו להקלת חרדה, ומינונים גבוהים מסייעים לשינה. מחקר קליני שעקב אחר אנשים שהשתמשו בקמומיל לטיפול בחרדה, מצא כי כמוסות קמומיל מפחיתות תסמיני חרדה בקרב אנשים עם הפרעת חרדה קלה עד בינונית. מינונים נמוכים של קמומיל מקלים על חרדה.

בעיות עיכול

קמומיל משמש במשך שנים רבות לטיפול בכאבי בטן, תסמונת מעי רגיז, הפרעות עיכול, שלשול, גזים, וכאבי בטן. הוא מרגיע התכווצויות שרירים, במיוחד בשרירים באזור המעיים. ניתוח של מספר מחקרים מצא כי שילוב של מנטה וקמומיל מסייע להקלת תסמיני הפרעות עיכול.

גירויי עור, אקזמה

קמומיל משמש בדרך כלל בצורת קרם או משחה להרגעת עור מגורה. שני מחקרים מצאו כי קרם קמומיל מסייע להקלת תסמיני אקזמה.

טיפולי סרטן

שטיפת פה עם קמומיל מסייעת להקלת פצעים בפה הנגרמים כתוצאה מטיפולי סרטן.

 מאפייני ומרכיבי הצמח

הקמומיל עשוי מפרחים לבנים בעלי מרכזים צהובים זעירים בצורת חרוט, ועלים ירוקים. לעיתים צומח קמומיל באופן פרא קרוב לאדמה, אך ניתן למצוא אותו גם בגני עשב, והוא יכול להגיע עד גובה שלושה מטרים.

תה קמומיל, משחות ותמציות מורכבות מראש הפרח הלבן והצהוב. ניתן לייבש את הפרחים ולחלטם בתה, ליצור אותם בצורת כמוסות מאו כחומר שטיפת פה, או לכתוש ולאדות אותם ליצירת שמן כחול, המשמש כתרופה, המכילה מרכיבים המפחיתים נפיחות ועוצרים צמיחת חיידקים, וירוסים ופטריות.

יתרונות בריאותיים של קמומיל

במהלך עשרים השנים האחרונות, אישר ואימת מחקר מדעי נרחב את השימושים המסורתיים של הקמומיל והצדיק את המוניטין ארוך השנים שלו. בעקבות המחקר, הוקמו מערכות תרופתיות לניצול הפעילות הטיפולית של הצמח, כולל לטיפול בעוויתות, הרפיית שרירים, הרגעה, הורדת חום, שימוש כתרופה אנטי בקטריאלית, אנטי פטרייתית ופעילות אנטי אלרגנית.

תשומת לב עולם המדע לצמח זה הגבירה את הפופולאריות שלו וכיום קמומיל נכלל בתרופות רבות הנמכרות בבתי מרקחת, ב-26 מדינות.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית