דלקות בגרון

דלקות בגרוןדלקות בגרון היא הגדרת מטריה למספר מחלות שבאות לידי ביטוי בדלקת באזור הגרון. ישנם שני סוגים מרכזיים של דלקות בגרון שנבדלים זה מזה בהתאם לגורם שהוביל להתפרצות המחלה. הסוג הראשון נקרא דלקת גרון נגיפית, ובה הדלקת נגרמת כתוצאה מחדירה של וירוס לגרון, והשני נקרא דלקת גרון חיידקית כשלרוב מדובר על חיידק מסוג סטרפטוקוקוס A.

שמונים אחוז מכלל הדלקות בגרון הן דלקות גרון נגיפיות, בהן הנגיף מתיישב באזור השקדים וישנם נגיפים רבים שמסוגלים לגרום למחלה זו כמו למשל נגיף השפעת, וירוס אפשטיין בר ועוד.

מה הם התסמינים של דלקות בגרון?

התסמינים של דלקות בגרון מגוונים ביותר ולרוב כוללים את הבאים: צרידות, קשיים וכאבים בבליעה, נזלת, אודם בגרון, הרגשה כללית רעה, חום גבוה, פריחה, הפרשה מוגלתית ועוד. בנוסף לכך דלקות בגרון עלולות להוביל לסיבוכים שונים ולהיות אפילו מסוכנות. כך למשל דלקת בגרון יכולה להוביל למורסה מסביב לשקד, לקדחת השיגרון, לשנית ועוד.

בקרב חלק מהחולים הדלקות בגרון מופיעות באופן כרוני, כלומר באופן חוזר ונשנה פעם אחר פעם.

מהו הטיפול הקונבנציונאלי לדלקות בגרון?

הטיפול הקונבנציונאלי נחלק לשלושה סוגים – הסוג הראשון מיועד להביא להקלה בתסמינים השונים שמציג החולה, הסוג השני מכוון לטיפול בחיידק שהצליח לקנן בגרונו של המטופל, בעזרת תרופות אנטיביוטיות שונות והסוג השלישי מיועד לשימוש בקרב חולים כרוניים וכולל כריתה של השקדים.

הגישה של הרפואה הסינית לדלקות בגרון

הרפואה הסינית לא מבצעת את ההבחנה בין דלקות בגרון על רקע נגיפי לבין דלקות בגרון על רקע של זיהום חיידקי. תחת זאת היא מתייחסת לתסמינים הספציפיים שמציג המטופל ומאבחנת את המחלה לפיהם.

לפי הרפואה הסינית דלקות בגרון יכולות להתפרץ כתוצאה מהיחלשות של המערכת החיסונית, כתוצאה מסטרס נפשי, כתוצאה משינויי אקלים או כתוצאה משימוש בתרופות, מעישון או מחשיפה לחומרים כימיים מסוימים.

אחרי שהמטפל בשיטת הרפואה הסינית מסיים את שלב האבחון שמתבסס על אבחון דרך הלשון, אבחון לפי הדופק ואבחון לפי תשאול, הוא בוחר את טכניקת הטיפול המתאימה לחולה באופן ספציפי. לרוב הטיפול בדלקות בגרון יתבצע על ידי דיקור במחטים או על ידי מתן של צמחי מרפא סיניים.

בנוסף לכך ייתכן שהמטפל ימליץ למטופל על מגוון טקטיקות שיוכל לבצע בעצמו על מנת להילחם במחלה. הטיפול לפי הרפואה הסינית מיועד הן עבור מניעת הדלקות והן עבור טיפול בדלקות בזמן שהן מתפרצות.

הטיפול ההומאופתי בדלקות בגרון

לפי שיטת הטיפול ההומאופתית לא ניתן להפנות את האצבע המאשימה לכיוון הגורמים הפתוגניים בכל הקשור לדלקות בגרון, מהסיבה הפשוטה שהחיידקים והנגיפים נמצאים סביבנו בכל עת ובכל רגע נתון.

אך בכל זאת לא כל אדם סובל מדלקות בגרון ללא הפסקה. תחת זאת, שיטת הטיפול ההומאופתי דוגלת בכך שהיחלשות מערכת החיסון היא הבעיה המרכזית העומדת בשורש הדלקות בגרון. לפיכך, מטרת העל של הטיפול ההומאופתי היא לחזק את המערכת החיסונית ולהביא פתרון עבור הבעיות שהובילו לכך שהמערכת החיסונית תיחלש מלכתחילה.

הטיפול ההומאופתי מתחיל בתשאול מקיף ויסודי של המטופל בנוגע לאמונותיו, בנוגע לאירועי חייו, בנוגע לרגשות שלו ולחוויות שלו ועוד. לאחר השיחה הראשונית המטפל רוקח עבור המטופל רמדי (תכשיר הומאופתי) שמתאים עבורו בלבד. במצב כזה ייתכן כי עשרה מטופלים שמציגים בדיוק את אותם התסמינים יקבלו כל אחד רמדי שונה.

הרמדי מיועד להביא את הגוף למצב של איזון, לחזק את המערכת החיסונית ולשפר את הבריאות הכללית, לרבות את הבריאות הנפשית על מנת שהחולה יצליח להתמודד עם הדלקת ויצליח להימנע מהידבקות חוזרת במחלה בעתיד.

דלקות בגרון בראי הנטורופתיה

שיטת הטיפול הנטורופתית עושה שימוש במגוון טכניקות, שמטרתן לסייע לגוף להיעזר בכוחות הריפוי הטבעיים שלו על מנת למגר את הגורם למחלה.

הגישה מתייחסת מצד אחד לאספקט הפיזי של המחלה ומצד שני לאספקט הנפשי הרגשי שלה. מהבחינה הפיזית, המטפל הנטורופתי יקפיד על כך שהמטופל שלו יקבל די מנוחה ושלא יאכל מזונות שיקשו עליו להגיע לאיזון בריאותי, ומהצד הנפשי הוא ידאג לכך שהמטופל ישמור כמה שפחות דברים בבטן.

לפי השיטה הנטורופתית הדחקה של רגשות ושמירת דברים בבטן באה לידי ביטוי בבעיות שונות בגרון שמהווה מעין צוואר בקבוק לרגשות המודחקים והלא מטופלים.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית