טיפולים אלטרנטיביים להרפס

טיפולים אלטרנטיביים להרפסהרפס היא מחלה נגיפית שבאה לידי ביטוי בהופעה של שלפוחיות באזור השפתיים, העפעפיים או איברי המין.

ישנם שמונה סוגים של נגיפי הרפס ושניים מהם שנקראים הרפס סימפלקס 1 והרפס סימפלקס 2 אחראים למחלות שנקראות בלשון העם "הרפס".

הרפס סימפלקס 1 גורם למחלת ההרפס שבאה לידי ביטוי בשלפוחיות באזור השפתיים ואילו הרפס סימפלקס 2 גורם למחלת ההרפס שבאה לידי ביטוי בתסמינים האופייניים באיברי המין.

למרות שהנגיף שגורם למחלה מקנן בבני האדם הנושאים אותו באופן כרוני, הרי שהתסמינים האופייניים לא נוכחים בכל עת. המחלה באה לידי ביטוי בהתפרצויות שביניהן ישנן תקופות של רגיעה שיכולות להימשך שנים רבות.

למעשה, בקרב אנשים מסוימים המחלה יכולה שלא להתפרץ כלל למעט ההתפרצות הראשונית, אך בקרב חולים אחרים היא תתפרץ אחת למספר שבועות.

מה הוא הטיפול הקונבנציונאלי במחלה?

נכון לכתיבת שורות אלה מדובר על מחלה חשוכת מרפא ולכן הטיפול מתמקד בהפחתה של מידת החומרה התסמינית.

ישנן תרופות רבות שמיועדת לטפל במחלה כמו למשל herpesine, fenlips, famvir או Valtrex וכן במקרים החמורים נהוג לעשות שימוש בלייזר רך על מנת לגרות את התפקוד התאי באזורים הפגועים ובכך לזרז את זרימת הדם לאזורים הפגועים.

הרפס לפי הרפואה הסינית

לפי הרפואה הסינית מחלת ההרפס מקושרת עם עודף של חום בגוף והנוכחות של החום משתנה בהתאם לתסמינים שמציג החולה. כך למשל הרפס שפוגע בשפתיים הוא לרוב תוצאה של חום בנתיב האנרגיה של הלב ואילו הרפס שבא לידי ביטוי באיברי המין הוא תוצאה של חום במרידיאן הכבד.

בשיטת הדיקור הסיני המטפל מחדיר לעורו של המטופל מחטים זעירות שמטרתן לטפל בבעיות הזרימה האנרגטית.

בנוסף לכך, כיום ידוע שהמחלה מתפרצת בתקופות שבהן המערכת החיסונית מוחלשת ובתקופות בהן האדם שרוי בלחץ נפשי רב. בהתאם לכך שיטת הטיפול בהרפס לפי הרפואה הסינית דוגלת בתרגול של טכניקות ובמתן תוספי תזונה מסוימים וצמחי מרפא מסוימים שמטרתם להביא את האדם לאיזון נפשי ולרוגע על מנת למנוע את התפרצות המחלה לאחר ההדבקה.

הרפס לפי הנטורופתיה

לפי הנטורופתיה הגוף האנושי יכול בהחלט להתמודד עם כל מחלה לו רק מאפשרים לו לעשות כן. לפי הגישה הנטורופתית האדם המערבי מחבל בבריאות שלו ומציב מחסומים שונים בינו לבין בריאותו השלמה. מחסומים כאלו יכולים להיות למשל היעדר של פעילות גופנית, צריכה של מזונות לא בריאים ועוד.

אי לכך, כאשר אדם חולה בהרפס פונה למטפל מתחום הנטורופתיה, לרוב הוא ימליץ לו לצרוך תזונה מסוימת שמתאימה לו באופן אישי בהתאם למצבו הבריאותי וכן לרוב יומלץ לו על צריכה של צמחי מרפא מסוימים, תכשירים פרו-ביוטיים מסוימים, תוספי מזון כאלו ואחרים ועוד.

הרפס לפי ההומאופתיה

לפי הגישה ההומאופתית כל מחלה היא תוצאה של מצב נפשי מסוים. בהתאם לכך, גם מחלת ההרפס היא תוצאה של מצב נפשי מסוים אך כל אדם יכול לסבול ממנה לאחר שעבר משבר אחר או לאחר שעמד בפניו אתגר אחר.

חשוב להבין שההומאופתיה לא מתיימרת לטפל בנגיף עצמו. תחת זאת היא דוגלת לאתר את הגורם המרכזי שהוביל להופעת המחלה על מנת שהגוף יוכל להתמודד עמו. לפי ההומאופתיה כאשר מטפלים בתסמין של הגורם הנפשי ולא בגורם עצמו, הרי שהגורם יכול להמשיך ולבוא לידי ביטוי בתסמינים אחרים חמורים לא פחות.

אי לכך, בתחילת כל טיפול הומאופתי המטפל עורך שיחה ארוכה, יסודית ומקיפה עם המטופל ומנסה יחד איתו להבין מה הוא הגורם להתפרצות המחלה. לאחר מכן, המטפל רוקח עבור החולה תכשיר מיוחד שנקרא רמדי המתאים לו באופן אישי.

לפי ההומאופתיה דומה מרפא דומה, כלומר בעזרת התכשיר שמהווה מעין ייצוג מוחלש של הגורם למחלה ניתן לעודד את הגוף להגיב ביעילות רבה יותר לגורם הראשוני.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית