נוזלים באוזניים

נוזלים באוזנייםנוזלים באוזניים היא תופעה שכיחה יחסית בעיקר בקרב ילדים החל מגיל חצי שנה ועד גיל ארבע או חמש שנים. היא נפוצה יותר בקרב בנים ונגרמת בעקבות הצטננות, זיהום בדרכי הנשימה העליונות ועוד. הנוזלים מצטברים מתחת לעור התוף של החולה ועשויים להפריע ליכולת השמיעה התקינה.

בנוסף לכך, במקרים בהם הנוזלים לא מתנקזים או מתייבשים, האוזן התיכונה עלולה להיות מודלקת. התסמינים של נוזלים באוזניים יכולים לכלול אובדן של יכולת השמירה על שיווי המשקל, בעיות שמיעה שבאות לידי ביטוי בשמיעה עמומה יחסית, עיכוב בהתפתחות של השפה בילדים ועוד.

כיצד מטפלים בנוזלים באוזניים לפי הרפואה המערבית הקונבנציונאלית?

לפי הרפואה המערבית ישנן ארבע דרכי טיפול שמהן יכול לבחור הרופא המטפל בהתאם למצב ולקליניקה בשטח. כך למשל, במקרים הקלים ניתן לעשות שימוש בסירופים מייבשים בלבד, אך במקרים החמורים בהם הבעיה כרונית ישקול הרופא להפנות את החולה לניתוח כפתורים שבו מחדירים צינורית דקיקה לעור התוף של המטופל על מנת שתנקז את הנוזלים מהאוזן התיכונה. במידה והילד סובל מזיהומים חוזרים ונשנים ייתכן כי הרופא ימליץ על טיפול אנטיביוטי ובמקרים מסוימים נעשה אף שימוש בסטרואידים.

נוזלים באוזניים לפי הרפואה הסינית

על פי הרפואה הסינית על האוזניים אחראיות הכליות ובהתאם לזאת במקרים בהם מופיעים נוזלים באוזניים בקרב ילדים, משמעות הדבר היא שהכליות עמוסות יתר על המידה בפעילות של גדילה ושל צמיחה, ומשום כך מידת האנרגטיות שלהן אינה מספיקה כדי לעמוד בעומס. מטופלים רבים פונים לשיטת הרפואה הסינית כיוון שהם מעוניינים לחסוך את הניתוח שעלול לגרום לתופעות לוואי, כמו למשל דימומים או פגיעה של ממש בעור התוף.

במהלך הטיפול, המטפל ינסה תחילה לפתור את הבעיה באמצעות שימוש בהנחיות תזונתיות ובצמחי מרפא שתפקידם לייבש את הנוזלים, וכן יעשה שימוש בטכניקת הדיקור הסינית שמטרתה לסייע לשיפור זרימת האנרגיה בנתיבי האנרגיה בגופו של המטופל.

נוזלים באוזניים לפי ההומאופתיה

לפי ההומאופתיה לכל פתולוגיה פיזית ישנו הסבר נפשי מסוים. כך למשל במקרים מסוים ניתן לראות כי הילד סובל מנוזלים באוזניים משום שהוא מעוניין למסך את עצמו מהסביבה החיצונית. על ידי פנייה לתסמין בלבד (ניקוז הנוזלים למשל), לא פותרים את שורש הבעיה ולמעשה לפי ההומאופתיה במצבים בהם נסיר את המיסוך שיצר הילד, הפחד שלו עלול לגבור והבעיה עלולה לחזור על עצמה כפי שקורה לא אחת בקרב החולים.

לפיכך, המטפל ההומאופת מבצע תחילה תשאול מקיף של הילד ושל הוריו ומנסה לאבחן את שורש הבעיה. לאחר מכן הוא רוקח עבור המטופל תכשיר טבעי שנקרא רמדי שהשימוש בו אינו כרוך בתופעות לוואי מכל סוג שהוא. בעזרת הרמדי, הגוף של המטופל עובר תהליך של עידוד וחיזוק ואמור להיות מסוגל להרפות מהנוזלים ולהתמודד עם האיום או עם הגורם לתופעה.

טיפול בנוזלים באוזניים בעזרת נרות הופי

נר הופי הוא נר שבמרכזו תעלה חלולה המוחדר לחלק החיצוני של האוזן על מנת לסייע בפתרון מצבים של דלקות אוזניים ונוזלים באוזניים. מקור נרות ההופי הוא ברפואה האינדיאנית אך כיום הטיפולים בעזרת נרות הופי תופסים תאוצה של ממש בעולם המערבי.

במהלך הטיפול המטופל שכוב על הצד והנר מוחדר לאוזנו החיצונית. הנר דולק במשך כעשר עד חמש עשרה דקות ובזמן הזה המטפל מעסה את הפנים של המטופל (ישנם מטפלים שמבצעים את עיסוי הפנים לפני הדלקת הנר). בדרך כלל בסיום הטיפול מטפטף המטפל כמה טיפות של שמן אתרי לאוזן.

הנרות מיוצרים מדונג דבורים ומבד פשתן אליהם מוסיפים תמציות טבעיות של צמחים שונים כמו למשל מרווה, קמומיל ועוד.

למרות שיעילות שיטת הטיפול בנרות הופי מוטלת בספק ולמרות שאין בנמצא מחקרים קליניים שהוכיחו את יעילותה בטיפול בנוזלים באוזניים, הרי שמדובר על טכניקה שמסבה למטופלים שלווה ורוגע שלעיתים לפי פרקטיקות שונות, מסייעות בפתרון הבעיה בזכות עצמן.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית