ALS ניוון שרירים

ניוון שריריםמחלת ALS, המכונה אף מחלת לו גריג, נחשבת לאבחנה רפואית נוראית. המחלה הורסת את עצבי הגוף, גורמת להיחלשות השרירים, ובסופו של דבר משתקת. הרפואה עדיין לא חשפה שום אמצעי המהווה טיפול משמעותי למחלה זו, אך גישה אינטגרטיבית עשויה להאט את התקדמות המצב העגום.

החששות העיקריים הקשורים למחלה הם חשיפה לרעלים כגון חומרי הדברה, מתכות כבדות ובנזין. הרעלים השונים פוגעים בעצבים ובחלקי התאים המרכיבים את האנרגיה. מטופלי ALS חסרי יכולת להתמודד עם רעלים אלו, והם "נופלים" למעגל נזק עצבי כרוני.

על מנת להבטיח הגנה, יש להימנע מחשיפה ישירה לרעלים, להגביל את השימוש בחומרי הדברה ולא לטפל בצמחיה ללא כפפות. אין להשתמש בחומרים כימיים, דוגמת צבע, באזורים שאינם מאווררים היטב. יש לאכול הרבה פירות וירקות על מנת לשמור על יכולת הכבד לסלק רעלים.

יש להימנע מהתייבשות באמצעות שתייה מרובה של מים ולהימנע ממתיקים מלאכותיים וממונוסודיום גלוטומט, מרכיב נפוץ בשימוש במזון מעובד. בעיקרון, כל ההתנהלות הזו תוביל לשמירת אדם פעיל ובריא והיא משמעותית יותר למטופלי ALS.

תוספים מזינים

חומרים מזינים שונים זמינים לטיפול וסיוע בהאטת התקדמות המחלה, והם כוללים:

קריאטין – מחקרים בבעלי חיים הראו הישרדות ממושכת בטיפול עם אבקת קריאטין. ההצעה למינון היא חמש גרם, שלוש פעמים ביום, או עשר גרם פעמיים ביום.

אנזים CoQ10 – מזין את הכוח של התאים, ומשמש על מנת להילחם במחלות כרוניות רבות, כולל מחלת פרקינסון. הוא נסבל היטב במינונים גבוהים מאוד ומחקר מצא את יעילותו גם למחלת ALS. המינון המומלץ הוא שלוש מאות עד ארבע מאות מ"ג ליום.

ויטמין D תוסף תזונתי זה חשוב מאוד לתפקוד המוח, והוא מומלץ לצריכה במינונים גבוהים, עם האוכל.

חומרים מזינים אחרים, כגון מולטי ויטמין, ויטמין E וחומצות אלפא ליפואית, עשויים אף הם להועיל, אך יש לשלב אותם עם ליתיום על מנת להשיג הצלחה משמעותית בטיפול ב-ALS.

שיקול נוסף למטופלים אלו הוא אי סבילות לגלוטן, ולכן יש להקפיד על תזונה נטולת גלוטן על מנת לשפר את התסמינים.

טיפול בתוספי תזונה

אם מצא הרופא כי למטופל חסרים מינרלים וויטמינים שונים, מומלץ לאתר את התוספים המתאימים מבחינה אישית, בהתאם לשלב המחלה. במקרים רבים, קיים צורך להשתמש במספר תוספי תזונה ביחד. כל מקרה מטופל לגופו ויש להתייעץ עם מטפל אלטרנטיבי על מנת לקבוע את השימוש הנדרש בתוספים, עם המינונים המתאימים.

  • אנטיאוקסידנטים שונים
  • חומצות שומן חיוניות
  • מולטי ויטמין B, ובמיוחד ויטמין B12
  • ויטמין D3
  • מגנזיום
  • סידן
  • סלניום
  • אבץ
  • בטא קרוטן
  • גלותטיון
  • אנזימי עיכול.

טיפול תזונתי

גם טיפול זה ניתן ומותאם באופן אישי לכל מטופל, ההמלצות הכלליות הן:

הקטנת צריכת חלבונים על מנת למנוע עודף חומציות בגוף.

מזונות אורגניים על מנת להקטין ככל הניתן את כמות הרעלים בגוף.

הימנעות משמנים צמחיים כגון שמן סויה, שמן תירס ושמן קנולה. בנוסף, יש להימנע מחומצות טרנס ושמנים מוקשים, כמו גם ממאכלים המכילים סוכר לבן, קמח לבן או ממתיקים מלאכותיים.

צריכת שמנים איכותיים – דוגמת שמן קוקוס, שמן זית, שמן אבוקדו, ואף חמאה מחלב אורגני.

ירקות ופירות – יש לצרוך אותם בשפע וכפול מהצריכה הרגילה של אדם שאינו חולה.

הימנעות מקפאין – כמו גם ממשקאות אחרים אשר מעוררים את מערכת העצבים הסימפתטית.

טיפולי גוף נפש

הרפואה האלטרנטיבית רואה במצב הנפשי של המטופל חלק משמעותי ביותר ממצבו הגופני, ולכן יש לטפל גם בנפש, על מנת להביא לרווחה כללית ושיפור תנאי המחלה.

פעילות גופנית יש לבצע אותה בהתאם ליכולות המטופל והתקדמות המחלה.

הילינג – מסייע באופן משמעותי כאשר הוא משולב עם הטיפול הכולל. הוא משפר את המצב הנפשי, הפיסי והרגשי.

חשיפה לשמש – יש להקפיד על שהיה בשמש במשך חצי שעה לפחות מידי יום, על מנת לקבל ויטמין D ולשפר את תפקוד העצמות.

הידרותרפיה מומלצת לטיפול על כל סוגיה השונים, כולל ווטסו.

טיפולים נוספים כוללים ארומתרפיה והימנעות משתיית מי ברז, משחת שיניים ושטיפת מי פה המכילים פלואור.

הרפואה האלטרנטיבית גורסת כי יש להפחית את השפעת הטראומה הפיסית או הנפשית של המטופל כתוצאה מהמחלה, כמו גם להפחית את הגירויים המפעילים מחדש את מעגל המחלה והופכים אותה לכרונית. לכן קיימת חשיבות מכרעת לאבחון הגורם המדויק למחלה, על מנת לבודד אותו ולכוון אליו את הטיפול האלטרנטיבי.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית