טיפול טבעי לצרידות

טיפול טבעי לצרידותצרידות היא מצב של קושי בהגיית צלילים במהלך הדיבור. הצלילים הקוליים עשויים להיות חלשים, מלווים בהתנשמות, גרוד גרון, קול צרוד, ושינוי באיכות הקול. מצב זה נגרם לרוב כתוצאה מבעיה במיתרי הקול, שעשויים להיות מודלקים, נגועים ונפוחים.

הסיבה הנפוצה ביותר לצרידות היא זיהום התקררות או בעיה בסינוסים, אשר בדרך כלל נעלמים בכוחות עצמם בתוך שבועיים. גורם נוסף נדיר אך חמור לצרידות שאינו נעלם בתוך מספר שבועות הוא סרטן בתיבת הקול.

ניתן לטפל בצרידות ובעייפות קולית באמצעות מספר טיפולים משלימים ואלטרנטיביים, להקלת התסמינים. רוב התרופות זמינות בבתי מרקחת ובחנויות מזון בריאות.

רפואת צמחים

שוש שורש שוש וסוכריות שוש משמשים לעיתים קרובות כתרופות עבור צרבת וצרידות. על מנת להילחם בתסמינים, המרכז הרפואי של אוניברסיטת מרילנד מציע ליטול תמצית תקנית הידועה בשם שוש, הידועה ביכולותיה לטפל בתופעות לוואי של חומצות קיבה המובילות לבעיות גרון, ולהסירן.

נענע – זוהי תרופת בטן מסורתית העובדת טוב על שיעול, כשנוטלים אותה בתוך תה או בכמוסות. הפעולה המרגיעה של הנענע משמשת אף לשיעול צרוד.

בוקיצה חלקלקה – קליפת בוקיצה חלקלקה מסייעת על תסמיני חומצה. האינדיאנים השתמשו בתרופה זו כטיפול חיצוני ופנימי לכאבי גרון, שיעול וצרבת. היא מכילה כמויות משמעותיות של רירית, שיש להן השפעת ציפוי המקל גם על צרידות. ניתן ליטול טבליות בוקיצה חלקלקה או לשתות אותה עם תה.

טבליות לעיסה של פפאיה – מציבים טבלית אחת בין החניכיים של השיניים העליונות והלחי, ומניחים לחומר הטבלית להתפזר מבלי ללעוס אותה. ניתן לעשות זאת אחת למספר שעות בעת הצורך. טבליות אלו קלות לעיכול, והמסתן מסייעת להפחתת קרומים נפוחים של הקול.

ברומלין – זמין בטבליות ועשוי מגבעולי אננס. האנזימים בטבליות אלו, כשהן נצרכות על קיבה ריקה, פועלים כנוגדי דלקת ומפחיתים את הנפיחות במיתרי הקול.

טיפולי אדים

טיפולים אלו מרגיעים קול צרוד. מרתיחים מים מסוננים, יוצקים אותם לקערה, מכסים את הראש במגבת, רוכנים מעל הקערה ושואפים את האדים בעדינות, בעיקר דרך הפה, במשך חמש עד עשר דקות.

טיפולי אדים מרגיעים את הרקמות הקרומיות של מערכות הקול, הנשימה והסימפונות. הטיפול מסייע להחדרת לחות לרקמות, תוך הרפיית השרירים הפנימיים של הגרון ומיתרי הקול, ומסייעים להתאוששות מצרידות ומתח.

טיפול למניעת יובש

כשרקמות מיתרי הקול אינן מקבלות מספיק לחות, הן אינן מתפקדות היטב והקול אינו משקף את יכולתו המלאה. חימום הבית בחודשי החורף יוצא תנאי יובש המשפיעים על מיתרי הקול. במצבים אלו, חובה להשתמש במכשיר אדים ולשמור על לחות מספקת בבית ובמשרד.

מכשירי אידוי מייצרים לחות חמה המלחלחת את האוויר במהירות, והורגים חיידקים. בעת יציאה החוצה במזג אוויר קר, מומלץ לעטוף את הצוואר עם צעיף חם על מנת להגן על הגרון.

לצד הטיפולים המשלימים והאלטרנטיביים, השמירה היעילה ביותר על בריאות הקול טמונה בתרגול בסיס טוב של טכניקה קולית, הכרוכה בהקפדה על טונים רגועים והימנעות מצעקות או שימוש מוגבר בקול.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית