טיפול טבעי בקונדילומה

טיפול טבעי בקונדילומהקונדילומה, מחלה המועברת באמצעות מגע מיני, הינה תוצאה של נגיף (וירוס) שנקרא בשם HPV. זהו נגיף נפוץ למדי. בקרב חלק מהאנשים, הנשאות של הנגיף אינה באה לידי ביטוי בסימפטומים כלשהם.

אצל מיעוט מהאנשים הנגיף נחשב לגורם המעלה את הסיכון לסוגי סרטן מסוימים כגון סרטן צוואר הרחם או סרטן בסביבת פי הטבעת. ישנם נשאים שיפתחו כתוצאה מהנגיף את אותן היבלות שנקראות קונדילומה. ניתן להתמודד באמצעות שיטות טיפול טבעיות.

נטורופתיה במקום ניתוח  

האם ההידבקות ביבלות מתרחשת זמן קצר לאחר ההידבקות בנגיף? שאלה זו שנויה במחלוקת. ידוע שישנם אנשים שאצלם הופעת היבלות מתרחשת זמן קצר לאחר ההידבקות בנגיף בעוד שאצל אחרים מדובר אפילו בחודשים ושנים. היבלות נחשבות לבעיה אסתטית ולעיתים גם לגורם המביא לירידה בביטחון העצמי, הסתגרות ודיכאון ואף חולשה.

למרות שניתן לבצע טיפול כירורגי (חיתוך בסכין מנתחים), הרי שלא תמיד הוא מומלץ ויש גם הנרתעים ממנו. טיפול טבעי אפשרי מבוסס על נטורופתיה. נטורופתים מומחים מסוגלים לעשות שימוש בחומרים ידידותיים שמחזקים את הגוף – צמחי מרפא ושמנים אתריים. גם באמצעות בניית תפריט תזונתי נטורופתי המותאם למטופל או למטופלת ניתן להילחם בווירוס הגורם לקונדילומה בין אם מתלוות אליו היבלות ובין אם לאו.

הסרה בלייזר

טיפולים בלייזר נפוצים כיום למגוון מצבים רפואיים ואסתטיים. גם את יבלות הקונדילומה ניתן להסיר באמצעות לייזר בהליך פשוט, מהיר ויעיל להפליא. הלייזר מסלק את הרקמה הנגועה בצורה ממוקדת וללא תופעות לוואי. טיפול זה אפשרי גם כאשר מדובר ביבלת המצויה באיבר המין של הגבר וכן גם באיבר המין הנשי. יש לציין שכבר מספר ימים לאחר הטיפול מראהו של האזור המטופל נראה בריא. החיסון – זהו טיפול סימפטומטי שאיננו מתמודד עם הווירוס עצמו.

הומיאופתיה לריפוי קונדילומה

שיטות מקובלות לטיפול בקונדילומה כוללות שימוש בחנקן נוזלי לצריבה או באמצעות מחט חשמלית. מכיוון שלא תמיד הטיפולים הללו יעילים, חשוב להכיר את האפשרות לטפל בבעיה בשיטה ההומאופתית.

הומיאופתיה היא שיטה טבעית, שמבוססת על מתן תמיכה לתהליכי ריפוי טבעיים תוך שימוש בתמיסות מדוללות שנקראות רמדי. התמיסות הללו אינן כוללות חומרים פעילים ולכן הן לא נחשבות לתרופות והן לא יוצרות תופעות לוואי. לעומת טיפול בחנקן, לא מדובר בטיפול כואב וגם לא נוצרים מצבים שבמקום ריפוי נוצרת החרפה של הבעיה כפי שמדווחים חלק מהחולים שטופלו בטיפולים רפואיים הרגילים.

טיפול הומיאופתי נועד מעצם טבעו לריפוי הגוף מעבר לסילוק הסימפטום בלבד. אם בשיטות אחרות כגון לייזר, הקפאה אי ניתוח מסלקים את הביטוי החיצוני של הווירוס (היבלת שאותה רואים בעין), הרי שהומיאופתיה חותרת לחזק את הגוף. הטיפול מסייע לגוף להילחם בגורם עצמו, הווירוס.

קונדילומה ורפואה עממית

לצד הומיאופתיה, נטורופתיה וטיפול בלייזר יש גם שיטות טיפול שנחשבות למבוססות על רפואה עממית. למשל, יש  הגורסים שסודה לשתייה הינה תרופה בדוקה לטיפול ביבלות. במיוחד ידוע השילוב בין אבקת סודה לשתייה לבין שמן קיק. יש לערבב את שני המרכיבים יחד ליצירת מעין משחה ולמרוח על אזור היבלת.

אפשרות חליפית היא לעשות שימוש במיץ לימון או בקליפה של פרי הדר. יש אנשים שמוכנים להישבע ששמנים בעלי סגולות רפואיות עושים גם הם פלאים לסילוק יבלות הקונדילומה. באילו שמנים מדובר? שמן עץ התה הוא אפשרות אחת וניתן לרכוש אותו בבתי טבע. שמן נוסף שיכול

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית