רפואה אלטרנטיבית להריון

רפואה אלטרנטיבית להריוןהרפואה האלטרנטיבית מחליפה את הטיפולים התרופתיים המאפיינים את הרפואה הקונבנציונאלית, ומתבטאת, בין היתר, בתוספי מזון טבעיים, צמחי מרפא וויטמינים על מנת לספק תזונה חיונית לנשים בהריון, כמו גם להקל על מספר תלאות בתקופה זו. מרפאים אלטרנטיביים רבים מאמינים כי צמחי מרפא טובים יותר, זולים יותר ובריאים יותר מעמיתיהם הרפואיים.

בנוסף לרפואה אלטרנטיבית, מומלץ אף להקפיד על טיפול תזונתי הכולל אורז מלא בתוספת מיזו, וירקות כגון ארטישוק, גזר, דלעת, לימון, תה אניס, או ג'ינג'ר, לשיפור תפקוד הכבד ומערכת העיכול, כמו גם להקל על הבחילות.

הריון וצמחי מרפא

מטפלים אלטרנטיבים ממליצים על שימוש בצמחי מרפא לקידום בריאות ההריון. יש להימנע מניסוי עצמי או אבחון עצמי, היות וכל הריון הוא שונה ומאופיין בהיבטים משלו. הדרך הטובה ביותר לצרוך צמחי מרפא היא בהשגחת מיילדת, רופא, מרפא בצמחים, רופא נטורופת או הומיאופת.

הבחירה להשתמש בצמחי מרפא במהלך ההיריון היא בחירה אישית, אך על מנת להבטיח את התוצאה הטובה ביותר לאם ולתינוק, יש ללמוד על הסוגים השונים, חלקי הצמחים, כגון שורש, עלים ופרחים, ואופן השימוש בהם, כגון בקפסולה, טוניק או תה.

צמחי המרפא הבאים דורגו ברמת בטיחות לשימוש במהלך ההיריון. רבים מהם מומלצים על ידי רופאים הומיאופתיים, מרפאים בצמחים, גיניקולוגים ומיילדות. מומלץ להתייעץ עם הרופא על מנת לקבל את ההחלטה לגבי השימוש בצמחי המרפא הבטוחים.

  • עלי פטל – צמח עשיר בברזל, המסייע לבריאות הרחם, הגדלת ייצור החלב, הפחתת בחילות והקלה על כאבי צירים. חלק מהמחקרים אף דיווחי כי צמח זה מפחית את הסיבוכים והצורך בטיפולי התערבות במהלך הלידה. ניתן לשתות תה עשוי מעלי פטל אדום על מנת לסייע בקידום בריאות הרחם במהלך ההיריון.
  • עלי מנטה מועילים בהקלת בחילות וגזים.
  • שורש ג'ינג'ר – מסייע להקלת בחילות והקאות. ניתן להוסיפו לתה.
  • שיבולת שועל עשירה בסידן ומגנזיום, מקלה על חרדה, חוסר מנוחה ועור מגורה.
  • שן ארי עשיר בוויטמין A, סידן וברזל. צמח זה מקל על בצקת קלה ומזין את הכבד.
  • קמומיל עשיר בסידן ומגנזיום, ומסייע לנדודי שינה ודלקת מפרקים.
  • סרפד עשיר בוויטמיני K, C ו-A. הוא מכיל סידן, אשלגן וברזל. שימוש בצמח זה בתה במהלך ההיריון מומלץ על ידי רוב המיילדות והמרפאים בצמחים.

רפואה אלטרנטיבית להריון

פעמים רבות נשאלת השאלה במה תורמים טיפולים אלטרנטיביים לנשים בהריון במיוחד. נשים בהריון חוות תופעות בריאותיות, רגשיות ונפשיות רבות ששונות ממצב השגרה שלהן. כולנו מכירים את התופעות של בחילות בוקר והקאות, כאבי גב עקב המשקל הנוסף, שרירים כואבים ועוד. פעמים רבות נשים בהריון מנסות להימנע מטיפולים מסורתיים ותרופות שעלולות לעבור לעובר, בין אם בהמלצת הרופא ובין אם על פי העדפתן האישית. בגלל סיבות אלו נשים בהריון צריכות פעמים רבות לחפש פתרונות אחרים שאינם קיימים ברפואה הקלאסית. בשנים האחרונות ניתן לראות שטיפולי רפואה משלימה בהריון נמצאים בעלייה בקרב מטופלות אשר נעזרות בהם לתופעות הריון שונות. תופעות כמו צורך בזירוז לידה, היפוך לעובר, תמיכה בסכרת הריון, נפיחות, כאבי גב, צרבות, בחילות, הקאות, מתח נפשי והרשימה אינסופית. רפואה אלטרנטיבית בהריון מענשיקה מענה מרגיע לנשים שנמצאות בתקופה מתוחה ומרגשת בחייהן עם שינויים רבים. טיפולים אלטרנטיביים לנשים בהריון מהווים הפסקה מרגיעה, הם לרוב נעימים ושלווים, ואלו נושאים שחשובים עוד יותר במהלך ההריון. 

טיפולים אלטרנטיביים להיריון

בנוסף לטיפולי רפואת צמחים, ניתן להקל על תקופת ההריון באמצעות שיטות אלטרנטיביות שונות:

  • כאבי גב בעיה נפוצה בתקופת ההריון, בה ניתן לטפל באמצעות רפלקסולוגיה, שיאצו, כירופרקטיקה, אוסטאופתיה ופלדנקרייז, להקלת הכאבים.
  • דיקור סיני – במיוחד בשליש השני והשלישי של ההריון. הוא מחזק את הטחול ומונע דימומים. בנוסף לטיפול בדיקור, יש להקפיד על שעות שינה מסודרות, להימנע מסוכרים וממצבי לחץ.
  • תזונה נשים הרות צריכות לקבל שפע נוזלים וכן להגדיל את צריכת התזונה העשירה בסיבים, הכוללת דגים, כוסמת, תאנים, מנדרינות, גויאבות, שזיפים, טופו ומלפפונים.

איך להתנהל בזמן ההריון וכיצד אדע איזה טיפול הוא המתאים לי ביותר?

הקשבה לגופך בזמן ההריון היא הדבר החשוב ביותר, שכן כל אישה חווה הריון בצורה שונה לגמרי. בעוד האחת תרגיש שההריון ”עובר לידה“, האחרת תחווה את כל תסמיני ההריון הקיימים ותחווה קושי פיזי רב ושינויים בנפש. לכן, יש חשיבות רבה לכך שתקבלי כל תחושה בהכלה, תני לה מקום ונסי להבין מה יכול לעזור דווקא לך. פעולות פשוטות כמו שינויים בתזונה, שינויים בהרגלי השינה שלך, ביצוע מתיחות, תרגול יוגה וכיוצא בזה יכולים לסייע לך במידה רבה. בנוסף, במידה ואת שוקלת לשלב טיפול כזה או אחר במהלך ההריון וגם אחריו, תוכלי לנסות להבין את היתרונות אל מול החסרונות של כל טיפול. במקביל, נסי לאבחן מאילו תסמינים פיזיים ונפשיים את סובלת, שכן דיקור למשל יכול להיות יעיל מאוד למי שסובלת מבעיות מפרקים, דלקות ובחילות, אך אם את חווה מתח רב, מתקשה לנהל את היום יום, אולי שווה לשקול טיפולי מגע שיקלו עלייך ויורידו ממך את העומס. 

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית