טיפול תזונתי

תזונהטיפול תזונתי עוסק במדע התזונה לשיפור הבריאות. מטפלים תזותיים משתמשים במגוון רחב של כלים להערכת וזיהוי חוסר איזון תזונתי והבנה כיצד אלו תורמים לתסמינים רפואיים ובעיות בריאותיות.

גישה זו מאפשרת להם לעבוד עם מטופלים על מנת לטפל בחוסר איזון תזונתי ולסייע להם לשמור על בריאות הגוף. תזונה היא חלק מהרפואה האלטרנטיבית והיא רלוונטית לאנשים הסובלים ממחלות כרוניות, כמו גם לאנשים שמבקשים לשפר את בריאותם ורווחתם.

תזונאים מתייחסים אל כל מטופל באופן ייחודי וממליצים לו על תזונה מותאמת אישית ומפתחים תכנית סגנון חיים שונה מהגישה לפיה "טיפול אחד מתאים לכולם". הטיפול התזונתי ניתן לצד ייעוץ רפואי וכל מטופל מקבל את קווי ה'דגלים האדומים' שלו ותכנית טיפול המיועדת לתסמינים הייחודיים לו.

ייעוץ תזונתי

תזונה עוסקת באכילה בריאה, ירידה במשקל וטיפול בתסמינים רפואיים. בשילוב עם אורח חיים בריא, ניתן לתמוך בכל המערכות העיקריות של הגוף, כולל השלד, השרירים, העצבים, הנשימה, הלב, כלי הדם, מערכת העיכול, העור, השיער, הציפורניים, מערכת החיסון, ומערכת הרבייה.

ייעוץ תזונה משפר את רמות האנרגיה, מאזן סוכר בדם ומוביל לרווחה רגשית. בריאות מערכת העיכול מתאפשרת עם הבנת הסובלנות למגוון נרחב של קבוצות מזון.

לפני הייעוץ הראשון, בדרך כלל מקבל המטופל שאלון בריאות ותזונה, והייעוץ נמשך כשעה עד שעה וחצי. בזמן זה שואל המטפל את המטופל שאלות מפורטות לגבי בעיות בריאותיות בהווה, תסמינים, אבחון, טיפול, היסטוריה רפואית, היסטוריה משפחתית, אורח חיים, רמות פעילות גופנית, שימוש בתרופות, תוספי תזונה והרגלי תזונה.

כך מעריך המטפל את צרכיו האישיים של המטופל ומבסס את הטיפול על תשתית הראיות הנרחבת של מדעי התזונה על מנת לפתח תכנית אישית לתזונה ואורח חיים באופן בטוח ויעיל. אחת לחודש מתקיימת פגישת מעקב ייעוץ כדי לעקוב אחר התקדמות המטופל וביצוע התאמות נחוצות. מעקב נוסף עשוי להידרש בהתאם למצבו האישי של המטופל.

מצבים בריאותיים המטופלים בתזונה

מטפלים בתזונה יוצאים מנקודת הנחה כי כמות, איכות ומכלול התזונה הם גורמים משמעותיים המשפיעים על איכות החיים. בעיות בריאותיות שונות נובעות מהמצבים או החוסרים הבאים:

קפאין צריכת קפאין גבוהה גורמת לעייפות, כאבי ראש ונרגנות.

B12 – חוסר של B12 גורם לעייפות, עצבנות, דיכאון וירידה בזיכרון.

פחמימות וסוכר לבן הפחתת פחמימות ריקות וסוכר לבן מהצריכה היומית משפיעה באופן משמעותי על שיפור מצב הרוח, שומנים בדם, ירידה במשקל ושיפור רמות האנרגיה.

תכנית תזונתית – על פי האבחנה שמבצע המטפל התזונתי, ובהתבסס על בדיקות דם, ניתן להבין אלו מזונות גורמים לתגובה אלרגית אשר מתבטאת בדרך כלל בנפיחות בבטן, גזים, או גירויי עור.

תזונה לשינויים תקופתיים בתקופות שונות בחיים, כגון גיל ההתבגרות, גיל המעבר או הריון מומלץ לטפל בגוף כדי למנוע תופעות שליליות הנובעות מהשינויים המתרחשים בגוף. כך למשל, בגיל המעבר אצל נשים, רמות הכולסטרול בגוף עולות בדרך כלל, ומצב זה מוביל לסיכון של מחלות לב. סיכון זה נמנע, בין היתר, באמצעות תזונה בריאה.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית