מי שפיר

מי שפיר הוא נוזל המקיף את העובר ברחם.

מי שפיר הוא נוזל שקוף וחסר צבע המקיף ומגן על תינוק מתפתח במהלך ההריון. שק השפיר, המכיל את מי השפיר, מתפתח מאותם תאים כמו שק החלמון.

התינוק בולע חלק ממי השפיר הללו, שעוזרים לפתח את מערכת העיכול והריאות שלו. תינוקות שנולדים בטרם עת צריכים לעתים קרובות לקבל נוזלים תוך ורידי מכיוון שאין להם מספיק מי שפיר בגופם כאשר הם נולדים.

 

בדיקת מי שפיר

היא הליך אבחון טרום לידתי בו מחדירים מחט לשק מי השפיר המקיף את העובר כדי לשאוב ולנתח את מי השפיר.

ההליך מבוצע בדרך כלל בין השבוע ה-15 לשבוע ה-20 להריון.

בדיקת מי שפיר היא הליך רפואי הכולל החדרת מחט לשק השפיר כדי לשאוב כמות קטנה של מי שפיר. זה מבוצע בדרך כלל בשבועות 15-20 להריון, אך עשוי להיעשות מוקדם יותר.

הנוזל נבדק לאיתור מומים גנטיים, כגון תסמונת דאון והפרעות כרומוזומים אחרות. בדיקת מי שפיר יכולה לשמש גם לבדיקת מומים בצינור העצבי, כגון עמוד השדרה ביפידה.

בדיקת מי שפיר היא הליך המשמש לאבחון הפרעות גנטיות של העובר. הוא משמש גם למדידת הסיכון להעברת הפרעות גנטיות לעובר.

ההליך כולל החדרת מחט לרחם ושאיבת מי שפיר ממנו. מי שפיר זה מכיל תאים מהעובר וניתן לבדוק את הפרעות בגנים.

 

מתי הבדיקה מתבצעת?

בדיקת מי שפיר מתבצעת בדרך כלל בין 16-18 שבועות להריון, אך ניתן לבצע אותה מוקדם יותר אם יש תסמינים כלשהם שעלולים להצביע על חריגה בעובר או על סיבוך כלשהו בהריון.

מי השפיר מורכבים ממים, חלבונים, סוכרים וחומרים נוספים. כמות מי השפיר עולה ככל שהתינוק גדל. שקי השפיר מורכבים משני ממברנות – חיצונית המכונה כוריון ופנימית שנקראת שפיר.

נמצא כי לתינוקות שנולדים בטרם עת יש רמה נמוכה יותר של מי שפיר בהשוואה לתינוקות בלידה מלאה. לפעמים זה יכול להיות קשה לדעת אם לאישה יש רמות נמוכות של דיקור מי שפיר עד שהתינוק שלה נולד בטרם עת או עם סיבוכים.

תפקידה של בדיקת מי השפיר הוא למדוד רכיבים מסוימים בשתן של האם כמו אלפא-פטופרוטאין (AFP) וגונדוטרופין כוריוני בטא-אנושי (Beta-hCG). חומרים אלו יכולים

מי השפיר הוא נוזל צלול צהבהב חיוור המקיף את העובר והעובר ברחם. מי השפיר עוזרים לרפד את העובר ולהגן עליו מפני פגיעה.

מי שפיר הוא נוזל שקוף המקיף את העובר ברחם ונמצא בשק השפיר. זה ממלא את כל החלל הפנוי בתוך השק הזה וניתן למדוד אותו באולטרסאונד. נוזל זה עוזר להגן על התינוק ולרפד אותו, תוך שהוא מספק לו חומרי הזנה דרך השליה של אמם. זה גם עוזר לווסת את הטמפרטורה, למנוע זיהום ולשמור על הכל לח מספיק להריון בריא.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית