שיטות טבעיות לטיפול בנשירת שיער

נשירת שיעררופאי עור יודעים כי מידי יום אדם מאבד בין חמישים למאה קווצות שיער, באופן נורמאלי לחלוטין. כאשר נשירת השיער גוברת על נתון זה, אדם מתחיל להבחין בדילול שיער או התקרחות. רוב האנשים נוטים לחוות נשירת שיער בשנות השלושים שלהם, היות ובשלב זה מתחיל שינוי הורמונאלי, ומתח ותזונה שאינה נכונה גורמות למצב.

לנשירת שיער קיימים מספר גורמים, וביניהם מחסור בויטמינים, בעיות בבלוטת התריס וגיל המעבר. רופאים הוליסטיים סבורים כי אם היבט בגוף זקוק לתשומת לב, יש לטפל בו ולהניח לבעיה לטפל בעצמה. לעיתים קיים צורך בטיפול תרופתי, אך לעיתים קרובות ניתן לטפל תחילה בטיפולים אלטרנטיביים, כדי לטפל בגורמים שמובילים לנשירת שיער עם תרופות צמחיות המקלות על צמיחתו המחודשת.

תזונה

תזונאים סבורים כי תזונה בריאה מובילה לברק בעיניים, בשיער ובעור ומעודדים מטופלים לצרוך חומרים מזינים ומינרלים בתזונתם. החלבון חיוני לחיזוק השיער ושיפור צמיחתו. הכמות היומית המומלצת היא שניים עד שלוש מנות של שלוש גרם בשר או שילוב של ארבע עד חמש מנות של מוצרי חלב וקטניות.

מספר מטופלים מתמודדים עם נשירת שיער באמצעות תוספת אגוזים וזרעים, ביצים ודגים לתזונתם. כל המקורות החשובים של אומגה 3, חומצות שומן, מסייעים להפחתת הדלקת וייצור קרקפת בריאה יותר.מומלץ לצרוך מגוון מאכלים מידי יום, ולכלול בתזונה שישה עד עשרה מנות ירקות שונים, שניים אד ארבע פירות ומבחר דגנים וקטניות ומוצרי בשר רזה.

לפני תחילת השימוש בתוספים לטיפול בבעיות שיער, יש להתייעץ עם הרופא, על מנת להבין את תופעות הלוואי האפשריות, כולל אינטרקציות עם תרופות אחרות.

מספר חומרי מזינים מועילים לשיער:

קוקוס והיביסקוס – כשזה מגיע לטיפול בשיער, קוקוס מספק שורת מרכיבים טבעיים המקדמים את צמיחת השיער. חלב קוקוס מכיל חלבונים, שומנים ומינרלים חיוניים דוגמת אשלגן וברזל. צריכה קבועה של קוקוס מפחיתה את שבירת השיער. שמן קוקוס נושא מרכיבים עשירים אלו ומסייע לחיזוק השיער מהשורש אל הקצה.

שימוש קבוע בשמן זה לעיסוי הקרקפת מגן מפני נשירת השיער. שמן קוקוס והיביסקוס הם הסודות לרעמת שיער שופעת. ההיביסקוס מכיל מאפיינים מרעננים המזינים את השיער, מונעים האפרה בטרם עת ומטפלים בקשקשים. שימוש קבוע בחומרים אלו מונע נשירת שיער.

בצל ושום אלמנט הגופרית מגביר את ייצור הקולגן המסייע לצמיחת שיער. בצל ושום הם מקורות עשירים בגופרית ונמצאים בתרופות קובנבציונאלית לצמיחה מחודשת של השיער.

ברזל – אנמיה עלולה לגרום לנשירת שיער, ומומלץ לצרוך תוספי ברזל.

אבץ וביוטין – תוספים אלו מסייעים לצמיחת שיער היות ואנשים עם הפרעות מטבוליות סובלים מנשירת שיער וצפורניים דקות או שבירות.

חינה – ידועה כצבע שיער וחומר ריכוך טבעי, ויש לה תפקיד מרכזי בחיזוק השיער. בשילוב עם שמן חרדל, היא עובדת אפילו טוב יותר.

ביצים – הן מקור עשיר אחר של גופרית. הן מכילות שפע חלבון ומינרלים כגון סלניום, יוד, זרחן, ברזל ואבץ, המובילים לצמיחה מחודשת של השיער, במיוחד בשילוב עם שמן זית.

שיטות טבעיות לחיזוק השיער

היבטי סגנון גומיות, צבעי שיער, סלסולים, גיהוץ ויישור וחפיפות מוגזמות עלולים להקשות על השיער. אם השיער דליל, יש להימנע משבירתו ולטפל בו בעדינות. מומלץ להשתמש במוצרי צביעת שיער וחומרי חפיפה טבעיים המחזקים את השיער מהשורש ומעניקים מראה סמיך יותר.

התמודדות עם לחץ נשירת שיער יכולה להיות חוויה מלחיצה ולגרום למתח פיסי ורגשי אשר לעיתים מגביר את הנשירה. לכן לפני שמתחילים להיות מודאגים, יש להתייעץ עם רופא. ולהימנע ממתחים הגורמים לנשירה ומגבירים אותה. התחלת נשירת שיער אינה מעידה בהכרח על התקרחות. קיימים רגעים מסוימים בחיים בהם מעט נשירת שיער נחשבת לנורמלית, כגון למשל בקרב נשים במהלך גיל המעבר ולאחר הריון.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית