הפרעות בקצב הלב

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

הפרעות קצבהלב מהווה את תחנת הכוח של הגוף. הוא אחראי על שאיבת הדם בכל מערכת הלב וכלי הדם ומאפשר את החיים עצמם. ככזה, שיבושים בקצב הסדיר של הלב גורמים לדאגה רפואית משמעותית, והפרעות קצב לב הן פשוט שיבוש בדפוס הנורמלי של פעולת הלב.

במילים אחרות, הדחפים החשמליים בלב, המווסתים את הקצב הנורמאלי של הלב, אינם עובדים כראוי וגורמים ללב לפעום במהירות גבוהה מידי או בקצב איטי מידי, או סתם באופן בלתי סדיר. הפרעות אלו מרגישות בדרך כלל כמו רפרוף או מירוץ הלב, אך הן עשויות להצביע על גורם לבעיה משמעותית יותר.

סוגים מסוימים של הפרעות קצב לב הם מצב מסכן חיים ומצב חירום רפואי. התסמינים העיקריים בהם עלולים להיתקל אנשים הסובלים מהפרעות אלו כוללים תחושת רפרוף בחזה, קצב לב מואץ, דופק איטי, כאבי חזה, קוצר נשימה, סחרחורות והתעלפויות.

הגורמים שעלולים לגרום להפרעה בקצב הלב כוללים התקף לב, הצטלקות רקמת הלב כתוצאה מהתקף לב קודם, שינויים בהרכב הלב או במבנה שלו וחסימת עורקים בלב. בנוסף, המצב עלול להיגרם כתוצאה ממצב בריאותי נוסף, כגון לחץ דם גבוה, סוכרת ויתר בלוטת תריס. בחירה בסגנון חיים וגורמים סביבתיים, כולל עישון, שתיית קפאין או שתיה מוגזמת של אלכוהול, שימוש בסמים, מתח נפשי, תרופות מסוימות, התחשמלות וזיהום אוויר, עלולים לגרום אף הם לקצב לב שאינו סדיר.

טיפול טבעי או אלטרנטיבי להפרעות קצב

על פי מחקרים שפורסמו בשנים האחרונות, נמצא כי צמחי מרפא או חומרים טבעיים מזינים, מונעים או מטפלים במצב של הפרעות קצב לב. תוספת יומית של מגנזיום היא תרופה חיונית נפוצה. חומץ תפוחים, כמו גם סודה לשתייה בצריכה יומית, מווסתים את קצב הלב ומסלקים רעלים מהגוף. בנוסף, משחה שחורה, תחמוצת מגנזיום, סורגום, סיד וקאיין משמשים כתוספי תמיכה בקצב לב סדיר וזרימת דם תקינה. פעילות גופנית ותזונה בריאה מהווים אף הם מרכיבים חשובים של משטר יומי הבריא ללב.

מניעת יובש – יש לוודא צריכת נוזלים טובה, הכוללת שתיית מים מרובה. ירידה בצריכת הנוזלים עלולה לגרום ללב לפעול במקצבים שאינם סדירים.

שמן דגים – מפחית את הפרעות קצב חדרי הלב והפרעות קצב פרוזדורים. שמן דגים ואומגה 3, חומצות שומן, נחקרו כטיפולים להפרעת קצב, יותר מכל תוספי התזונה הטבעיים האחרים, והם נמצאו כיעילים לייצוב תאי הלב.

רופאים ברפואה האלטרנטיבית ממליצים על אכילת דגי מים קרים מידי יום, בתוספת יומית של כמוסות שמן דגים. צריכת טונה או דגים צלויים או אפויים אחרים יעילה אף היא להפחתת הסיכון להפרעות קצב לב, אך יש להימנע מכריכי דגים או אכילת דגים מטוגנים, הקשורים למצב שכיח של פרפור פרוזדורים.

גישת הרפואה הסינית

גישה זו גורסת כי בנוסף לתפקוד הרגיל של הלב כמשאבת דם, הוא מהווה מקור להשפעות נפשיות רבות, כולל מצב התודעה, הרגש, השינה, החשיבה והזיכרון. מטפלים ברפואה הסינית גורסים כי הפרעת קצב עלולה לנבוע מתפקוד הלב עצמו, או ממצב נפשי משובש אשר עלול להוות את הגורם העיקרי לבעיות, ולכן הם ממליצים על טיפול בדיקור לשם השבת האיזון הגופני מצד אחד והשגת רווחה נפשית מצד שני.

מה היה לנו עד עכשיו?