שמן קוקוס

היתרונות של שמן קוקוסשמן קוקוס הוא תוסף פופולארי בעל סגולות ריפוי לכל מצב כמעט, החל מליקויים בתפקוד המערכת החיסונית, ועד לטיפול במחלת בלוטת התריס, מחלות לב, השמנת יתר, סרטן ואיידס.

שמן קוקוס נפוץ בהרחבה במיוחד במדינות טרופיות כגון הודו, סרילנקה, תאילנד והפיליפינים. בשלב מסוים הוא היה פופולארי אף במדינות מערביות כגון ארצות הברית וקנדה.

למעלה מתשעים אחוזים משמן הקוקוס מכילים שומנים רוויים. אלא שאין להניח לנתון זה לגרום לפאניקה. זה לא רע כמו שזה נשמע. כתוצאה משפע היתרונות הבריאותיים של שמן הקוקוס, הוא משמש באופן נרחב את הרפואה האירוודית, מערכת הרפואה ההודית המסורתית. מרכז מחקר הקוקוס מצביע על רשימת יתרונות הגלומים בשמן הקוקוס ברפואה המסורתית והמודרנית. אך על מנת להבין היטב את יתרונות שמן הקוקוס, יש להבין את מרכיביו.

מרכיבים ויתרונות בריאותיים של שמן קוקוס

היתרונות הבריאותיים הגלומים בשמן זה כוללים טיפוח שיער, טיפוח עור, הפגת מתחים, תחזוקת רמות כולסטרול יציבות, ירידה במשקל, שיפור המערכת החיסונית לעיכול תקין וחילוף חומרים מוסדר.

הוא מספק אף הקלה בבעיות כליות, מחלות לב, לחץ דם גבוה, סוכרת, איידס וסרטן, כמו גם מסייע לשיפור איכות השיניים וחוזק העצמות. יתרונות אלו ניתן לייחס לנוכחות הרכיבים המאפיינים את שמן הקוקוס, הכוללים חומצת לאוריק, חומצת קאפריק וחומצת קאפריליק, שהן בעלות תכונות מיקרוביאליות, נוגדי חמצון, אני פטרייתיים, אנטי בקטריאליים ואיכויות הרגעה.

בריאות השיער

שמן קוקוס הוא אחד החומרים המזינים הטבעיים הטובים ביותר לשיער. הוא מסייע בצמיחה בריאה של שיער ומעניק לו איכות של ברק. הוא יעיל ביותר גם בהפחתת אובדן חלבון המוביל לפגמי איכויות שונים הגורמים למראה שאינו מושך או אינו בריא לשיער.

עיסוי קבוע של הראש עם שמן קוקוס, מבטיח כי הקרקפת תהיה נקייה מקשקשים, גם אם היא יבשה באופן כרוני. השמן מסייע אף לשמירת השיער והקרקפת נקיים מכינים וביצי כינים. בשל יתרונות אלו, מוצרים שונים לטיפוח השיער כוללים מרכיבי שמן קוקוס.

טיפוח העור

שמן קוקוס הוא שמן עיסוי מעולה לעור, ופועל כמו קרם לחות יעיל לכל סוגי העור, כולל עור יבש. היתרון שלו לעור דומה לזה של שמן מינרלים. למרבית המזל, בניגוד לשמן מינרלים, אין סיכוי לתופעות לוואי שליליות על העור כתוצאה ממריחת שמן קוקוס.

זהו פתרון בטוח למניעת יובש והתקלפות העור. הוא מעכב את מראה הקמטים ועור נפול המלווה בדרך כלל את ההזדקנות. שמן קוקוס מסייע אף בטיפול בבעיות עור שונות, כולל פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס, אקזמה ודלקות עור אחרות.

בשל סיבה מדויקת זו, שמן קוקוס מהווה את המרכיב הבסיסי במוצרי טיפוח גוף שונים כגון סבונים וקרמים המשמשים לטיפול בעור. הוא מסייע אף במניעת הזדקנות מוקדמת ומחלות ניווניות בשל התכונות נוגדות החמצון הידועות שלו.

קנדידה

שמן קוקוס הוכח אף כמונע ומרפא קנדידה. הוא מספק הקלה מהדלקת הנגרמת על ידי הקנדידה, מבחינה חיצונית ופנימית. יכולת שמירת הלחות הגבוהה של השמן, מגנה על העור מפני בקיעה או קילוף.

בנוסף, בניגוד לטיפולים תרופתיים אחרים לקנדידה, השפעות שמן הקוקוס הן הדרגתיות ולא קיצוניות או פתאומיות, המעניקות למטופל זמן מתאים להתרגל לתסמיני הגמילה. אך בטיפול במצב זה, אנשים צריכים להגדיל באופן שיטתי והדרגתי את מינון שמן הקוקוס, ולא להתחיל עם כמות גדולה.

מחלות לב

שמן קוקוס מכיל כחמישים אחוז חומצת לאוריק, המסייעת באופן פעיל למניעת בעיות לב שונות כגון רמות כולסטרול גבוהות ולחץ דם גבוה. השומנים הרוויים הנמצאים בשמן קוקוס אינם מזיקים כפי שניתן למצוא בדרך כלל בשמנים צמחיים. שמן קוקוס אינו מוביל להגברת רמות ה-LDL, ומפחית את שכיחות הפגיעה והנזק לעורקים, ולכן מסייע במניעת טרשת עורקים.

ירידה במשקל

שמן קוקוס יעיל ביותר לירידה במשקל. הוא מכיל חומצות שומן המסייעות בנטילת המשקל העודף. הוא קל לעיכול ומסייע לתפקוד בריא של מערכת בלוטת התריס והמערכת האנדוקרינית.

בנוסף, שמן הקוקוס מגביר את קצב חילוף החומרים של הגוף באמצעות הסרת לחץ מהלבלב, ובכך שורף יותר אנרגיה ומסייע לאנשים הסובלים מעודף משקל לרדת במשקל. לכן, אנשים החיים באזורי חוף טרופיים, המשתמשים בשמן קוקוס מידי יום כמרכיב עיקרי בבישול, בדרך כלל אינם שמנים.

חוסן גופני

שמן קוקוס טוב אף למערכת החיסונית. הוא מחזק אותה היות והוא מכיל שומנים מיקרוביאליים, חומצת לאוריק, חומצת קארפיק, וחומצת קאפריליק, הנלחמת בפטריות וחיידקים. שמן קוקוס מסייע בלחימה בחיידקים מזיקים כגו חיידקי ליסטריה, הליקובקטר פילורי ופרוטוזואה.

פעילות מערכת העיכול

פונקציות פנימיות של שמן קוקוס מתרחשות בעיקר בשל השימוש בו כשמן בישול. הוא מסייע לשפר את מערכת העיכול ובכך מונע בעיות בטן שונות הקשורות לעיכול, כולל תסמונת מעי רגיז.

השומנים הרוויים הנמצאים בשמן קוקוס מכילים מאפיינים מיקרוביאליים המסייעים בהתמודדות עם חיידקים שונים, פטריות וטפילים אחרים הגורמים לבעיות עיכול. שמן קוקוס מסייע אף בספיגת חומרים מזינים אחרים, כגון ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו.

ריפוי זיהומים

שמורחים שמן קוקוס על אזורים נגועים, הוא יוצר שכבה כימית המגנה על חלק הגוף הנגוע מפני אבק, אוויר, פטריות, חיידקים ווירוסים חיצוניים. הוא יעיל ביותר בטיפול בחבורות, היות והוא מאיץ את תהליך הריפוי של רקמות שנפגעו.

בריאות הכבד

נוכחות טריגליצרידים וחומצות שומן בשמן קוקוס מסייעת במניעת מחלות כבד, היות וחומרים אלו מומרים בקלות לאנרגיה כאשר הם מגיעים אל הכבד, ובכך מקטינים את עומס העבודה של הכבד ומונעים הצטברות שומן.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית