תה מאצ’ה מופק ומיוצר מעלים צעירים של שיח התה, זוהי אבקת תה ירוק יפני הנוצרת לאחר תהליך טחינה איטי ומבוקר הנעשה בשיטה היפנית המסורתית העושה שימוש באבני ריחיים. יתרונות שיטת הטחינה כוללים שמירה על ערכיו התזונתיים וסגולותיו הרפואיות של התה הירוק.
שימושים
- תה מאצ’ה
- שייקים
- מרקים
- לאפיית עוגיות וקינוחים
לתה המאצ’ה טעם מר-מתוק ייחודי והוא מרוכז יותר ביחס לדומיו, הוא מכיל ריכוז קפאין גדול יותר מתה ירוק רגיל ותהליך שחרור הקפאין בו אטי יותר ולכן מאפשר לשמור על ערנות לאורך זמן ממושך והוא יכול להוות תחליף לצריכת קפה. כיום ניתן להשיג את תה המאצ’ה בחנויות הטבע ובחנויות התה.
יתרונות המאצ’ה
בשנים האחרונות הועלת הסברה כי צריכת תה ירוק תורמת להרזיה וזאת מתוך התבססות על נתונים המראים כי לאחר שתיית תה ירוק ספיגת הפחמימות יורדת בכ-25%, כך שמומלץ לשומרי המשקל לשלב את שתיית התה במהלך הארוחה. תה ירוק נמצא כמאט תהליכי הזדקנות וכיעיל במניעת מחלות לב,סרטן, בעיות קוגניטיביות ועוד.
המסורת היפנית
אבקת תה המאצ’ה משמשת במסורת היפנית לעריכת טקס התה המסורתי המהווה חלק חשוב מהתרבות היפנית מזה מאות בשנים. מקורה של המסורת העתיקה הוא בהכנת תה המאצ’ה בידי נזירים בודהיסטים והוא מעלה את הקשר שבין שתיית התה לבין השלווה והרוגע הנפשי המאפיין את הנזירים וכן חוקרים ומומחים מניחים כי התה תורם ליכולת הריכוז המדיטטיבית של הנזירים.טקס הכנת התה הינו בעל חשיבות תרבותית עמוקה בחברה היפנית ומסמל משמעויות שונות ומסורות עתיקות יומין, הטקס כולל מלבד שימוש בסוג התה המסורתי גם חובה להשתמש בכלים מסוימים על מנת לשמור על מקוריותו של הטקס, לצורך הכנת התה היפנים משתמשים בספל מאצ’ה מיוחד העשוי מקרמיקה וקרוי צ’ה וואן, בכפית מאצ’ה עשויה במבוק – צ’ה שאקו ובמקציף – צ’ה סן, מלבד הכלים הללו ישנם אביזרים נוספים כגון מפית ייחודית, מצקת למים חמים ועוד.