צרבת לילית

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

צרבת ליליתצרבת כרונית היא מצב שבו חומצת הקיבה יוצרת ריפלוקס העובר אל הוושט. בסביבות אחד מתוך חמישה אנשים חווים לפחות התקף אחד בשבוע. צרבת לילית היא מצב חמור יותר, אך ניתנת לטיפול.

צרבת לילית היא בעיה מיוחדת, והתסמינים מחמירים במצב שכיבה. היא נוטה לגרום להצטברות יותר חומצה המגיעה אל הוושט, ועלולה לגרום ליותר נזק בשעות היום.

במהלך היום, חומצות מהבן עלולות לחדור לוושט, אך בשל כוח הכבידה, הן נמשכות במהירות בחזרה אל הבטן.

צרבת לילית מסוכנת יותר מצרבת כרונית

במהלך שכיבה, כוח המשיכה אינו מושך בכיוון הנכון, ותוכן הבטן לוחץ על שריר הסוגר המחבר את הוושט אל הבטן. בקרב אנשים עם צרבת כרונית, סוגר הוושט פגום ואינו אטום לחלוטין. במצב זה, חומצות ריפלוקס עוברות אל הוושט. במהלך השכיבה, החומצות חודרות אל הוושט ונשארות באזור זה למשך זמן ארוך יותר מאשר במהלך היום, וכך נגרם נזק מוגבר.

בשעות הערות, אדם מבצע באופן טבעי פעולת בליעה בכל פעם שמתחילה חומצת ריפלוקס, וכך החומצה נדחפת בחזרה לבטן. רוק מכיל אף ביקרבונט, אשר עשוי לנטרל את חומצת הקיבה. במהלך השינה, דחף הבליעה מדוכא.

סיבוכים נפוצים הם רירית הדלקת העלולה, במקרים נדירים, להוביל לסרטן הוושט. השפעות צרבת לילית אינן מוגבלות לוושט בלבד, ועלולות לגרום אף לנדודי שינה כרוניים.

שליטה על צרבת לילית

למרבה המזל, קיימים טיפולים רבים הזמינים למצב זה, העשויים להפחית את התסמינים וחוסר הנוחות, ולהפחית את הסיכון להתפתחות סיבוכים רציניים.

אנשים רבים חווים הקלה באמצעות הקפדה על הצעדים הבאים:

הימנעות ממזונות שגורמים לצרבתכגון אלכוהול, שוקולד, מנטה, קפה, משקאות תוססים, פירות הדר ומיצים, עגבניות, פלפלים, חומץ, קטשופ, חרדל ומזונות חריפים או שומניים.

אכילת ארוחות קטנות – וסיום הארוחה האחרונה כשלוש עד ארבע שעות לפני השינה.

ירידה במשקל – במצב של עודף משקל, והפסקת עישון.

לעיסת מסטיק לפני השינה – כדי להגביר את ייצור הרוק.

הגבהת ראש המיטה – יש להגביה את ראש המיטה ולא להשתמש בכריות, שכן הן עלולות להציב לחץ נוסף על הבטן.

תרופות ללא מרשםאם השינויים באורח החיים אינם מקלים את הצרבת הלילית, תרופות ללא מרשם עשויות לסייע. נוגדי חומצה מנטרלים את החומצה בקיבה, וזמינים כתרופות נוזליות או מוצקות. סוג אחר של תרופות ללא מרשם הן alginates, המייצרות ציפוי מגן לבטן ולוושט.

תרופות מרשם לצרבת

אם אמצעים אחרים לא סייעו, הרופא יקבע מרשם חודשי של משאבת פרוטון או מעכבי PPIs. תרופות אלו מפחיתות את כמות החומצה שהבטן מייצרת.

אם תרופות אלו אינן עובדות, הרופא ימליץ לקחת למשך שבועיים סבב תרופות קולטן אנטגוניסט H2 או תרופות H2RA. תרופות אלו מסייעות לחסום היסטמין אשר הגוף זקוק לו ליצירת חומצת הקיבה.

אם טיפולים אחרים אינם מסייעים להקלת התסמינים, מינון קצר טווח של prokinetic עשוי להיות מומלץ. תרופות אלו מסייעות לבטן להתרוקן מהר יותר, ולהפחית את הסיכון לגירוי חומצי.

אם כל התרופות במרשם וללא מרשם, והשינויים באורח החיים, אינם מסייעים, קיימים מספר ניתוחים זמינים. הרופא ידון עם המטופל לגבי הסיכונים והיתרונות של הליכים אפשריים, כולל תופעות הלוואי.

מה היה לנו עד עכשיו?