טיפולים לקשיים בנשימה

טיפולים לקשיים ולבעיות בנשימהקשיי נשימה אינם מסובכים לטיפול, אך הרפואה האלטרנטיבית והמשלימה מטפלת בהם ביעילות יותר מהרפואה הקונבנציונאלית, החסרה את ההבנה האמיתית לגורם לקשיים.

שימוש בתרופות חזקות מקל אולי את התסמינים, אך עלול ליצור בעיות אחרות, ובכל מקרה אינו פותר את הגורם הבסיסי לבעיה.

טיפולים צמחיים לקשיי נשימה

במצב של קשיי נשימה, תרופות צמחיות מסוימות מסייעות באמצעות שיפור זרימת האוויר, ניקוי גודש הליחה וחיזוק תפקוד הריאות.

בעיות נשימה נגרמות לעיתים קרובות כתוצאה ממצבים רפואיים דוגמת אסטמה ומחלת ריאות חסימתית כרונית. מצבים לאו גורמים להצרת דרכי הנשימה, ממלאים את הריאות בריר ומפחיתים את קיבולת האוויר לריאות.

יש להתייעץ עם הרופא לפני השימוש בכל טיפול אלטרנטיבי על מנת להבטיח כי לא תתקיים אינטראקציה שלילית עם טיפולים תרופתיים אחרים.

קיסוס יבש – עלה קיסוס יבש מסייע בטיפול בתסמיני אסטמה. מחקר קליני מבוקר שנערך באוניברסיטת מישיגן, מצא כי בנטילת 25 טיפות עלה קיסוס, ניתן לשפר את החמצן וזרימת האוויר לריאות בקרב ילדים הסובלים מקשיי נשימה.

גינקו בילובה תמצית צמח זה מסייעת להקלת תסמיני אסטמה. התמצית פועלת לחסימת הגורם המפעיל את טסיות הדם, האחראים על התפרצות תסמיני קשיי נשימה. ניתן לקחת 120-140 מיליגרם תמיסת גינקו שלוש פעמים ביום.

לובליה – מסייעת בהרחבת דרכי הנשימה ומפחיתה את התכווצות הסימפונות. צמח זה מסייע לטיפול במגוון נרחב של בעיות נשימה, כולל אסטמה. הוא פועל לניקוי הליחה והגודש מהריאות.

אכיניצאה מסייעת לבעיות קשיי נשימה וברונכיטיס כרוני. שילוב של אכיניצאה, אינדיגו פראי ותמצית ארז לבן, מסייעים לשיפור תפקוד הריאות והנשימה. ניסוי קליני שנערך במרכז הרפואי של אוניברסיטת פיטסבורג, מצא כי בנטילת אנטיביוטיקה עם תערובת צמחים זו, השתפרו באופן משמעותי ובמהירות רבה יותר תפקודי הריאה של משתתפי המחקר, בהשוואה לקבוצת המשתתפים שקיבלו פלצבו.

שמנים אתריים – המרכז הרפואי של אוניברסיטת פיטסבורג מצא כי שילוב שמנים חיוניים מתמציות אקליפטוס, הדרים ואורן, מסייעים לשיפור קשיי נשימה. טיפול שמנים אתריים בשילוב עם לצמחי מרפא נחקר בקרב 246 אנשים עם ברונכיטיס כרוני, ומצא כי נטילת השמנים במשך שלושה חודשים מונעת התלקחויות התקפי ברונכיטיס. מחקר קטן נוסף מצא כי נטילת שילוב שמנים אתריים משפרת את האפקטיביות של אנטיביוטיקה הנרשמת לטיפול בדלקות בדרכי הנשימה.

שינויים באורח החיים

מרבית הטיפולים האלטרנטיביים והמשלימים כרוכים בשינויים בסגנון החיים והקפדה על הרגלים בריאים יותר המרפאים את הגוף והנפש ומובילים לאיכות חיים משופרת.

מניעת משקל עודף – קיים קשר עצום בין קשיי נשימה להשמנת יתר. תאי שומן מפרישים חומרים כימיים כגון לפטין, המחמיר דלקת בדרכי הנשימה. בנוסף, כשאדם נושא משקל רב יותר, הוא מאמץ יותר את גופו, כולל את נשימתו. לכן יש להקפיד על הרגלי אכילה נכונים ופעילות גופנית קבועה על מנת להישאר בטווח המשקל הבריא.

הפחתת צריכת שומנים – מזונות עשירים בשומן רווי תורמים להתכווצות דרכי הנשימה. במחקר שפורסם בשנת 2011, נמצא כי ארוחה הכוללת 48 אחוזי שומנים, או אכילת חטיף המכיל 15 אחוזי שומן, מובילים כעבור ארבע שעות להתקף קשיי נשימה. מאכלים עתירי שומן קשורים לדלקת בדרכי הנשימה. תזונה המאופיינת בהוספת יותר פירות וירקות עשירים בנוגדי חמצון מסייעת בחיסול הרדיקלים החופשיים והפחתת הדלקת בדרכי הנשימה.

מניעת טחב ולחות בבית – אנשים רבים משתמשים במכשירי אדים על מנת להקל את השיעול, אך קרדית אבק ועובש משגשגים באוויר לח. יש להשתמש  במסיר לחות על מנת לשמור את הלחות בבית בתדר של מתחת ל-55%.  ניתן להשתמש גם במטהרי אוויר המכילים מסננים. יש להימנע מריסוס הבית בחומרי הדברה, ולהרחיק שקיות המכילות אשפה, שכן אלו מגבירים תסמיני קשיי נשימה.

ויטמין D ומגנזיום – מחקר שנערך בינואר 2010 ופורסם על ידי מדענים מאוניברסיטת קולורדו בדנבר, מצא כי תסמיני אסטמה החמירו בקרב אנשים שנמצאו עם מחסור בוויטמין D. מחקרים קודמים הראו כי אנשים שאינם מקבלים מספיק מגנזיום, מינרל החיוני ליותר משלוש מאות תגובות ביוכימיות בגוף, נוטים אף הם לפתח יותר תסמיני קשיי נשימה. יש להתייעץ עם הרופא לגבי הרמות המותרות והמינונים המומלצים.

מה היה לנו עד עכשיו?
המרכז לרפואה אלטרנטיבית